Teknoloji
05 Eki 2021 17:06 Son Güncelleme: 05 Eki 2021 17:08

BiP’in kullanıcı sayısı bir gecede 2’ye katlandı

Facebook, WhatsApp ve Instagram'a saat 18.40 itibariyle erişim sorunu yaşandı ve gece saatlerinde uygulamalar ancak geri gelebildi

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ta yaşanan dünkü kesintinin ardından, yerli iletişim uygulaması BiP'in aktif kullanıcı sayısını iki kat artırdığı belirtildi. BİP'e yeni katılan kullanıcıların yüzde 50’si Türkiye dışından gerçekleşti. Dün gece ile BiP’in toplam indirilme sayısı 87 milyonu aştı.

Dün yaşanan global uygulamalardaki kesintilerin ardından milyonlar güvenli ve kesintisiz hizmet sunan BiP’i tercih etti. Platform, sadece bir gecede aktif kullanıcı sayısını 2 kat artırdı. Yeni kullanıcıların yarısını ise Türkiye dışından gelen uluslararası müşteriler oluşturdu. Bu süreçte mesajlaşma adedi yaklaşık 4 kat arttı. BiP’in toplam indirme adedi ise 87 milyonu aştı.

"YERLİ VE MİLLİ UYGULAMALARIN ÖNEMİ BİR KEZ DAHA ÖNEMLİ HALE GELDİ"

Yaşanan gelişmelerin yerli ve milli uygulamaların önemini bir kez daha gündeme getirdiğini belirten Turkcell Dijital Servislerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ataç Tansuğ şu ifadeleri kullandı:

“Hep dile getirdiğimiz üzere küresel uygulamalara bağlı kalmamamız gerektiğini dün yaşadığımız süreç ile bir kez daha görmüş olduk. Türk mühendislerinin geliştirdiği BiP sayesinde sadece Türkiye’deki değil dünya çapındaki kullanıcılarımız iletişimlerini kesintisiz ve kaliteli bir biçimde devam ettirdi. İşte bizler bu yüzden sadece birkaç uluslararası uygulamaya mahkûm kalmamak adına çalışıyor ve rakiplerimize fark atan güçlü özelliklere sahip yerli bir platforma sahip olmanın gurunu yaşıyoruz. Bu vesileyle BiP’i tercih eden tüm kullanıcılarımıza bir kez daha teşekkürlerimizi sunarız.”