Dünya
30 Ağu 2021 07:32 Son Güncelleme: 30 Ağu 2021 07:33

BioNTech aşısında ‘üçüncü doz’ kararı!

Yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında aşılamaların hız kesmeden devam ettiği İsrail'de, 12 yaşın üzerindekiler için 3. “güçlendirici” doz onaylandı.

İsrail Sağlık Bakanlığının Covid-19 Salgını ile Mücadele Koordinatörü Nachman Ash, Sağlık Bakanlığının aldığı yeni kararla birlikte Covid-19 aşı uygulamasının ülke genelinde bugünden itibaren 12 yaş üzerindekileri kapsayacak şekilde genişletildiğini belirterek, 2. dozu en az 5 ay önce yaptıran 12 yaş üzeri kişilere aşının 3. dozunun uygulanabileceğini açıkladı.

İsrail Sağlık Bakanlığı ayrıca, vaka sayılarının düşük veya orta olduğu ülkelerden İsrail'e döndükten sonra aşının 3. dozunu yaptıran İsraillilerin, 3 Eylül tarihinden itibaren 1 haftalık karantinadan muaf tutulacağını bildirdi.

Kademeli olarak farklı yaş gruplarına 3. doz aşı yapılması kararı alan İsrail, son olarak 24 Ağustos'ta 30 yaş üzeri kişilerin 3. dozu alabileceğini duyurmuştu.

TÜRKİYE'DE KRONİK YAŞA UYGULANIYOR

Sağlık Bakanlığı, 15 yaş üstü tüm çocuklar ve gençlerle 12 yaş üstü kronik hastalığı olan çocuklar ve gençlerin de aşı takvimine tanımlandığını duyurmuştu. Ancak Sağlık Bakanlığı aşı öncelik sıralamasına göre sisteme tanımlanan son yaş grubu 16-17 yaş arası bireyler olarak görünüyor.