Gündem
08 Ara 2021 23:43 Son Güncelleme: 08 Ara 2021 23:59

Binlerce polis 2022 Dünya Kupası için Katar'da görev alacak

Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası'nda Türkiye'den 3 bin 250 polisin görev yapacağı belirtildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Katar Başbakanı ve İçişleri Bakanı Şeyh Al Thani ile 'Büyük Çaplı Organizasyonların Yerine Getirilmesinde İşbirliği Konulu' protokolü imzaladı.

Bu imza, Katar'da oynanacak Dünya Kupası'nda güvenlik konusunun Türk polisi ile Katar polisinin işbirliği anlamına geliyor.

Bu da önümüzdeki dönemde benzeri büyük organizasyonların da kapısını aralıyor. Anlaşmaya göre, dev organizasyonun güvenliğinde Türk ve Katar polisi iş birliği yapacak. 2022 Dünya Kupası finalleri boyunca Türkiye'den 3 bin 250 polis Katar'da görev üstlenecek.

Dünya Kupası'na güvenlik desteği için Fransa ve İtalya da başvurmuş ancak Katar Türk polisini tercih etmiş.

Hürriyet yazarı Fatih Çekirge, köşesinde bugün, '2022 Dünya Kupası'nda Türk ve Katar polisinin işbirliği yapacağını, finaller boyunca Türkiye'den 3 bin 250 polisin Katar'da görev üsteleneceğini' yazdı.

Çekirge'nin yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

"DÜNYA KUPASI’NDAKİ GÜVENLİK TÜRK POLİSİNE EMANET

- Maddelerden birisi de şu: “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Katar Devleti arasında büyük çaplı organizasyonların yerine getirilmesinde işbirliği...”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Katar Başbakanı ve İçişleri Bakanı Şeyh Al Thani ile ‘Büyük Çaplı Organizasyonların Yerine Getirilmesinde İşbirliği Konulu’ protokolü imzaladı.

Bu imza, Katar’da oynanacak Dünya Kupası’nda güvenlik konusunun Türk polisi ile Katar polisinin işbirliği anlamına geliyor. Bu da önümüzdeki dönemde benzeri büyük organizasyonların da kapısını aralıyor. Anlaşmaya göre, dev organizasyonun güvenliğinde Türk ve Katar polisi işbirliği yapacak. 2022 Dünya Kupası finalleri boyunca Türkiye’den 3 bin 250 polis Katar’da görev üstlenecek. "