Gündem
27 Oca 2011 22:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:59

BİNBİR GECE FIRTINASI BİR AVRUPA ÜLKESİNDE DAHA ESECEK!

ABD'nin önemli gazetelerinden Wall Street Journal, Binbir Gece fırtınasının bir ülkeyi daha sardığını yazdı

ABD’nin önemli gazetelerinden Wall Street Journal, ’’Slovaklar’ı televizyon ekranlarına yapıştıran’’ popüler televizyon dizisi ’’Binbir Gece’’nin şubat ayından itibaren de Çek Cumhuriyeti’nde gösterilmeye başlanacağını yazdı.

Gazetenin internet sayfasındaki haberde, ’’Binbir Gece’’nin Çek Cumhuriyeti’nin en büyük televizyon kanalı ’’Çek TV Nova’’da şubat ayında yayınlanmaya başlayacağı bildirildi. Dizinin ocak ayında haftada 3 kez gösterildiği Slovakya’da izleyicileri ’’televizyon ekranlarına yapıştırdığını’’ yazan gazete, dizinin Çek Cumhuriyeti’nde de çok tutmasının beklendiğini vurguladı.

Türkiye’nin Arap dünyasına ve Balkanlar’a uzun zamandır popüler dizilerini ihraç ettiği belirtilen haberde, ’’Binbir Gece’’nin Slovakya’da bu derece beğenilmesinin Orta Avrupa ülkelerine daha çok Türk dizisinin gelmesine yolaçabileceği kaydedildi.

Haberde ’’Binbir Gece’’nin Slovakya’da bu kadar tutmasında, Slovaklar’ın ilk kez bir Türk dizisi izlemelerinin yanısıra, İstanbul’da hayatı anlatan ve açık mekanlarda çekilen diziyi, hep stüdyoda çekilen Amerikan ve Latin Amerika dizilerine göre çok daha ilginç bulmalarından, aynı zamanda dizinin karekterlerini de kendilerine daha yakın hissetmelerinden kaynaklandığı yorumu yapıldı.