Gündem
17 Oca 2023 18:13 Son Güncelleme: 17 Oca 2023 18:25

BinBin CEO'sundan scooter'ların toplatılması hakkında açıklama! Odabaşı, süre vermişti...

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı'nın açıklaması sonrası sokaklardan toplatılan scooter'lar üzerine BinBin CEO'su Kadir Abdik önemli açıklamalarda bulundu.

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı’nın açıklamasının ardından Kadıköy’de scooter’ların toplanması üzerine BinBin CEO’su Kadir Abdik, Twitter hesabından bir açıklama paylaştı. Kaldırımlara park edilen araçlara çözüm üretmek üzere yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Abdik, çözüm için herkesin çaba harcaması çağrısında bulundu.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Kadıköy’de e-skuterlerin toplanmasına kadar varan süreç, yeni bir ulaşım unsurunun şehir yaşamına adaptasyonunun sancılarını yansıtıyor. Sektörümüzde vurgulamaya çalıştığımız bu sorunu tercih etmeyeceğimiz şekilde de olsa gündeme getirdiği için @kadikoybelediye'ye teşekkür ederim. Sektörümüzde belediyelerden de önce e-skuter park istasyonu uygulamasını başlattık. 8 şehirde 58 istasyon kurduk, yenileri yolda! İstasyon kurulacak bölgeleri veriye dayalı belirlemelerine destek olmak için @UABakanligi ve @istanbulbld ile de gerekli verileri paylaşıyoruz.

Uygulamamız içerisinde yaya ulaşımını olumsuz etkileyecek alanları işaretleyerek park yasakları uyguluyoruz. Ayrıca bizim ve belediyenin park istasyonlarını renkli alanlar haline getirerek indirimler tanımlıyor ve kullanıcıları bu alanlara kullandırmaya yönlendiriyoruz. Bunun yanında UKOME tarafından alınan tüm kararlara uygun kotalarımızı belirliyor ve çalışıyoruz. Bu süreçte de sektörümüzün tüm paydaşlarının ve mavisi, kırmızısı, yeşiliyle tüm aktörlerin de sektöre katkıda bulunmak ve halkımıza çözüm olmak için çalışmasını umuyorum. BinBin olarak sektörümüzü büyütmek ve daha fazla kullanıcıyı bu çözümle buluşturmak için çalışmaya devam ediyoruz. @binbin_tr”