Politika
27 Şub 2024 10:45 Son Güncelleme: 27 Şub 2024 10:57

Binali Yıldırım'la protokol krizi mi yaşadılar? Murat Kurum, o görüntülere açıklık getirdi

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum'a katıldığı canlı yayında, Sirkeci-Kazlıçeşme hattının açılış töreninde Binali Yıldırım'la arasında yaşananlar soruldu.

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum katıldığı canlı yayında, Sirkeci-Kazlıçeşme hattının açılış töreninde Binali Yıldırım'la arasında yaşandığı iddia edilen protokol kriziyle ilgili konuştu. Kurum, "Çok samimi bir şekilde Binali Abi'ye dedik ki 'Sayın Başbakanım sayın Cumhurbaşkanımızın yanına geçin, emeğiniz var, orada olmanız yakışır.' dedim. O da nezaket gösterip, "Murat Bey sen İBB adayısın, sen buraya geç' dedi. O kadar nezaket sahibi bir abimiz. Gülerek bu kriz yaşanır mı?" ifadelerini kullandı.

YILDIRIM'LA KURUM ARASINDA PROTOKOL KRİZİ İDDİASI
Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, Habertürk canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurum'a, Sirkeci-Kazlıçeşme hattının açılış töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kurdeleyi kesmek için makas beklediği sırada Binali Yıldırım'la arasında yaşandığı iddia edilen protokol krizi soruldu.

"BİNALİ ABİ'YE, 'CUMHURBAŞKANIMIZIN YANINA GEÇİN' DEDİM"
Bir kriz yaşanmadığını söyleyen Kurum, olayı şu ifadelerle anlattı: "Burada çok samimi bir şekilde Binali Abi'ye dedik ki 'Sayın Başbakanım sayın Cumhurbaşkanımızın yanına geçin, emeğiniz var, orada olmanız yakışır. Siz soluna geçin orada olun' dedim. O da 'şimdi ayıp olur, geçmeyeyim' dedi.

"BİZDE DEVLET ADABI VAR"
Bizde devlet adabı, devlet tecrübesi var. Orada büyüğümüz, başbakanlık yapmış abimize 'Siz Cumhurbaşkanımızın yanına geçin' diyorum. O da nezaket gösteriyor 'Murat Bey sen İBB adayısın, sen buraya geç' diyor. O kadar nezaket sahibi bir abimiz.

"GÜLEREK BU KRİZ YAŞANIR MI?"
Gülerek bu kriz yaşanır mı? Halk TV 'protokol krizi var' diye yazdı. Nasıl bir krizmiş de bu birbirimize gülerek 'siz oraya geçmeniz lazım' diyoruz. Peki İstanbul'un gündemi bu mu? Binali Abimiz 'Sen adaysın, gel burada dur' diye çekiştirdi beni hatta. Bu maalesef şu an CHP'li adayın yürüttüğü bir siyasi senaryo."