Gündem
26 Nis 2022 07:49 Son Güncelleme: 26 Nis 2022 07:51

Binali Yıldırım’dan enflasyon ve dolar çıkışı! ‘Fiyatlar çok arttı…’

Binali Yıldırım, “Doların artması tepeden tırnağa her şeyi etkiledi, fiyatlar çok arttı. Haklı olarak vatandaşlarımız sıkıntı içine düştü” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Binali Yıldırım, Bahçelievler Belediyesi'nin düzenlediği iftar programına katıldı. Programda konuşan Yıldırım 1915 olaylarına dikkat çekerek, “Terör örgütünün kontrolüne girmiş siyasi kadrolar, 1915 olaylarında çeteci Ermenilerin, doğu ve güneydoğuda katlettiği dedelerimizin, büyüklerimizin acılarını umursamaz bir şekilde Ermeni Soykırımı diye kanun teklifi verebiliyorlar. Uyanalım değerli kardeşlerim" dedi.

AK Parti Genel Başkan Vekili ve Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım, Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır'ın ev sahipliğinde gerçekleşen Geleneksel İftar Programına katıldı. Yaklaşık 2 bin kişinin yer aldığı Bahçelievler Kongre Merkezi'nde gerçekleşen programda, ilçede bulunan tüm sivil toplum kuruluşlarının başkanları, vakıf ve derneklerin temsilcileri ile siyasi parti ilçe başkanları ve yöneticileri hazır bulundu.

"SON 4 YILDA DÜNYADA YAŞANAN OLUMSUZLUKLARDAN NASİBİMİZE ALDIK"

Pandemide herkesin kimyasının bozulduğuna vurgu yapan Binali Yıldırım, “Dünyanın kimyası bozuldu hatta dünyanın çivisi çıktı desek yanlış olmaz çünkü tedarik zinciri kayboldu. Üretilmesi gereken ürünler üretilmedi, iş hayatı ve seyahatler hep aksadı. Tüm bunların karşılığı da enflasyon yani fiyatların artışı olarak geri döndü ve neticede milletimize bir maliyet yükledi. Şimdi tam işleri yoluna koyduk derken bu seferde hemen kuzeyimizde bir savaşla karşı karşıyayız. Doların artması tepeden tırnağa her şeyi etkiledi. Fiyatlar çok arttı. Haklı olarak vatandaşlarımız sıkıntı içine düştü. Bu Türkiye'ye özgü bir şey değil, bütün dünyanın içinde olduğu ve üstesinden gelemediği küresel bir sorun. Ama sorun küresel diye kayıtsız kalacak halimiz yok. Eldeki imkânlarla vatandaşlarımızın sıkıntısını azaltacak tedbirler almamız gerekiyor. Tarım, gıda sektörlerinde hatta üretimin her alanında yaşananları sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere hükümetimiz yakından takip ediyor. Tedbirler de tek tek alınıyor. 20 yıldır beraberiz, 20 yılı geride bıraktık. Başarılarla geçen 16 yılımız var. Son 4 yılda dünyada yaşanan olumsuzluklardan nasibimize aldık. Bunlarda geçecek, kışın sonu bahardır. İnşallah bu sıkıntıları birer birer aşarak geliyoruz ve daha güzel günleri yine birlikte yaşayacağız" ifadelerini kullandı.

“MUHALEFETTEKİ ARKADAŞLARIN ÖNCE BİZDEN HELALLİK DİLEMESİ LAZIM"

Yıldırım, “Bizi acımasızca eleştirenler, bu şehir hastanelerini neden yaptınız hangi yandaşlarınıza peşkeş çektiniz diyenler, yaşanan pandemi sürecinde şehir hastanelerinin hayat kurtardığını görünce sus pus oldular. Sesleri çıkmıyor. Milletten helallik dilemeye kalkmadan önce yolları, hastaneleri, havaalanlarını, tünelleri yaparken acımasızca üzerimize gelen bu muhalefetteki arkadaşlar önce bizden helallik dilemesi lazım. Şimdi bu hastaneler hayat kurtarıyor, bu yollar hayat kurtarıyor. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük milleti birleştirdik. Ama bir şeye çok dikkat ettik. Dedik ki, yolları böleriz Türkiye'yi böldürtmeyiz" şeklinde konuştu.