Bill Gates'ten tepki çeken aşı açıklaması!

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft'un kurucusu Bill Gates koronavirüs aşıları ile ilgili yaptığı açıklama ile gündemde. Açıklama sonrası ABD'li milyarder tepkilerin hedefi oldu. Gates kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturdu.

Bill Gates'ten tepki çeken aşı açıklaması! - Sayfa 1

İlk olarak 2019'un son günlerinde ortaya çıkan koronavirüs (Kovid-19) gezegenimizin bir numaralı ortak gündemi olmaya devam ediyor. Salgının ilk gününden bu yana virüs dünya genelinde 150 milyonun üzerinde insana bulaştı ve 3 milyonun üzerinde kişinin canına mal oldu.

114
Bill Gates'ten tepki çeken aşı açıklaması! - Sayfa 2

Aşıya karşı şu an için elimizdeki en güçlü silah aşı. Ancak aşıdaki adaletsizlik salgın ile küresel mücadeleyi tehdit ediyor. Dünya nüfusunun yüzde 16'sının tüm aşıların yüzde 47'sine sahip olması Kovid-19 ile mücadele önündeki en büyük engel olarak gösteriliyor.

214
Bill Gates'ten tepki çeken aşı açıklaması! - Sayfa 3

Bir başka sorun ise aşı üreticilerinin içeriklerini 'fikri mülkiyet' olduğu gerekçesi ile paylaşmamaları. Şirketlerin bu politikası hakkında Bill Gates tepki çeken bir açıklamada bulundu. Pek çok aşı şirketinde yatırımı bulunan Gates, İngiliz Sky News'e verdiği mülakatta bu şirketlerin aşı tariflerini paylaşılmasını gerektiğini düşünüp düşünmediği sorulduğunda 'hayır' cevabını verdi.

314
Bill Gates'ten tepki çeken aşı açıklaması! - Sayfa 4

'İŞLERİ ENGELLEYEN BİR ŞEY DEĞİL'

Gates aşı üreticilerinin sıkça dile getirdiği fikri mülkiyetin "işleri engelleyen şey" olmadığının altını çizdi. Dünya genelinde her gün binlerce kişinin hayatına mal olan virüse rağmen şirketlerin aşı tariflerini paylaşmaması bir süredir tepki çekiyordu. Gates'in bu şirketlere hak vermesi sonrası ABD'li milyarder de tepkilerin hedefi oldu. Gates kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturdu.

414