Teknoloji
26 Şub 2021 17:40 Son Güncelleme: 26 Şub 2021 17:43

Bill Gates'ten Android telefon açıklaması!

Bill Gates, iPhone yerine neden Android telefon kullandığını açıkladı...

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, Clubhouse'da katıldığı bir sohbette neden bir iPhone yerine Android telefon tercih ettiğini açıkladı. Gates yaptığı açıklamada bazı Android telefonların Microsoft uygulamalarını ön yüklü olarak sunmasının işini kolaylaştırdığı için iPhone tercih etmediğini belirtti.

Bill Gates, şimdilik sadece iOS platformunda kullanılabilen Clubhouse adlı uygulamayı sıklıkla kullanan iş insanlarından birisi oldu. Genellikle gündem ve kendi hayat tarzı ile ilgili konuşan Gates, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir sohbette dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Bill Gates, söz konusu Clubhouse sohbetinde gazeteci Andrew Ross Sorkin’in sorularını yanıtladı. Gelen sorulardan biri, sadece iOS platformunda kullanılan Clubhouse’a katılan Gates’in Android dışında sürekli olarak bir iPhone kullanıp kullanmadığıydı.

Webtekno'da yer alan habere göre; Ünlü milyarder, dünyadaki her şeyi yakından takip edebilmek için bir iPhone’a sahip olduğunu ancak yanında sadece Android işletim sistemine sahip akıllı telefon taşıdığını dile getirdi.

Gates’in açıklamasında şu ifadeler de yer aldı; "Birçok Android işletim sistemine sahip akıllı telefon üreticisi, Microsoft yazılımına sahip uygulamaları ön yüklü bir şekilde sunuyorlar. Yazılımın işletim sistemi ile nasıl bağlantılı olduğu konusunda çok daha esnekler.”