Sağlık
22 Eyl 2021 16:56 Son Güncelleme: 22 Eyl 2021 17:01

Bill Gates korona virüsü bitirecek 3 adımı açıkladı

Korona virüs ve aşılarla ilgili yaptığı açıklamalarla gündem olan Microsoft‘un kurucularından Bill Gates, kişisel bloğunda salgını bitirecek 3 adımı açıkladı.

Webtekno'da yer alan habere göre, Dünyanın en zengin ve başarılı iş insanlarından Bill Gates, GatesNotes adlı kendi blog sitesinde COVID-19 salgınının bıraktığı etkilere değinerek, bu virüsten kurtulmanın yolunu 3 adımda açıkladı.

"DÜNYANIN TEPKİSİ DE DEĞİŞEBİLİR"

Her köşede yeni bir varyant tehlikesinin olduğunu belirten Gates, bir sonraki adımda neler olacağını tahmin etmenin gittikçe zorlaştığını dile getirdi. İş insanının paylaşmış olduğu blog yazısında "Virüs, kontrolsüz bir şekilde bulaştığı sürece mutasyona uğramaya devam edecek. Ancak virüs değişebileceği gibi, dünyanın buna karşı tepkisi de değişebilir" diye konuştu.

1. AŞI TEDARİKİ HIZLANMALI

Öte yandan Gates, salgına yol açan virüsü kontrol etmek için yapılması gereken 3 şeye değindi. Aşı krizlerinin bitmesinin ardından dünya çapında günde 41 milyon doz aşı dağıtıldığını belirten Gates, hükümetlerin ve özel sektörün aşı tedarikini hızlandırmak üzere daha şeffaf bir sistem oluşturabilmeleri için birlikte çalışmaları gerektiğini vurguladı.

2.YAYILIMI ENGELLEMEK

Gates'e göre 2. şey, yayılımı engellemek. Salgını kontrol altına tuttukça ülkelerin, okulların ve özel işletmelerin karantina döngüsünden kurtulabileceğini belirten Gates, bunun için dünyanın daha hızlı sonuç veren testlere, koruyucu ekipmanlara ve tıbbi cihazlara ihtiyaç duyduğunu belirtti.

3.ORTA VE DÜŞÜK GELİRLİ ÜLKELERE YARDIM

Dünyanın bu tür virüslere karşı küresel bir cevap vermesi gerektiğini belirten Gates, orta ve düşük gelirli ülkelerin kaderlerinin bağışlara bağlı olmaması gerektiğini vurguladı. Gates, planlama, yatırım, işbirliği ve öğrenilen derslerle dünyadaki herkesin ihtiyacını karşılayabileceklerini dile getirirken, yoksulluğun azaltılması, cinsiyet eşitsizliğinin giderilmesi ve çocuk felcinin ortadan kaldırılması için de aynı yolların izlenmesi gerektiğini belirtti.