Teknoloji
15 Mayıs 2022 11:45 Son Güncelleme: 15 Mayıs 2022 15:43

Bill Gates aşı iddiaları hakkında konuştu: Gülmek zorundayım

Bill Gates'in Covid-19 aşısı ile ilgili söyledikleri sözler sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına girdi. Geçtiğimiz hafta COVİD-19'a yakalanan ve karantinaya alınan milyarder, aşı içine yerleştirilmiş olduğu düşünülen çip hakkında çarpıcı ifadelerde bulundu.

ShiftDelete'de yer alan habere göre; Covid-19 aşılarının en tartışmalı isimlerinden biri olan Bill Gates, komplo teorilerinin insanların COVID-19 aşısı olmasını engellemesinin trajik olduğunu ifade etti. Gates, insanları mikroçiple takip etmek isteğinin ise tuhaf göründüğünü belirtti.

“İnsanları takip etmekle ve insanların yerlerini bilmekle ilgilendiğimi neden düşündüklerini bilmiyorum. Gülmek zorundayım, ancak insanları aşı olmaktan alıkoyuyorsa o zaman bu trajik” ifadelerini kullandı.

Microsoft kurucusu ayrıca insanları, aşıların arkasındaki karmaşık bilimi anlamak yerine kâr için geliştirildiğine inanmasının daha kolay olduğunu dile getirdi. Fakat Gates’e göre sosyal medyadaki “basit açıklamalara tıklamak eğlenceli” hale geldi.

Covid-19 aşılarıyla ilgili onlarca farklı komplo teorisi bulunuyor olsa da, en popüler olanlarında mikroçip iddiası yer alıyor. Türkiye’de de binlerce insanın inandığı bu teorilere göre Gates, insanların konumlarını izlemek için aşıların içerisine mikroçip yerleştirdi.

Hayırsever milyarder 2020 yılında yaptığı açıklamada ise Covid-19 aşılarıyla ilgili komplo teorilerine kulak asmadığını söylemişti. Gates, “Bu iddiaları inkar etmek neredeyse zor çünkü o kadar aptalca veya garip ki tekrarlamak bile saçma” dedi.