Dünya
02 Haz 2022 13:21 Son Güncelleme: 02 Haz 2022 13:24

Bill Cosby'e yeni cinsel saldırı suçlaması

Son yıllarda onlarca cinsel saldırı suçlamasıyla karşı karşıya kalan ABD'li komedyen Bill Cosby, yeni bir cinsel saldırı suçlamasıyla yeniden yargılanıyor

85 yaşındaki ABD'li komedyen Bill Cosby, hakkında cinsel saldırı suçlamaları düşürülerek cezaevinden çıkmasının üzerinden henüz bir yıl geçmeden yeni bir cinsel saldırı suçlamasıyla karşı karşıya kaldı.

Şu anda 64 yaşında olan Judy Huth isimli kişi, Cosby'nin 1975 yılında Playboy Malikanesi'nde kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu öne sürdü. Huth olay sırasında 16 yaşında olduğunu söyledi.

Huth'un mahkemeye yaptığı suç duyurusuna göre Huth, Cosby ile bir parkta tanıştıktan günler sonra onunla yeniden buluştu ve alkol aldı. Cosby'nin daha sonra Huth'u Playboy Malikanesi'ne götürerek cinsel ilişkiye zorladığı ifade edildi.

Huth'un avukatı Cosby'nin müvekkiline saldırdığı ve müvekkilinin olaydan sonra ciddi kaygı bozukluğu yaşadığını söyledi.

Cosby'nin avukatları ise ünlü komedyenin Huth ile buluştuğunu ve Playboy Malikanesi'ne gittiğini kabul ederken, cinsel saldırı olayının yaşanmadığını öne sürdü. Avukatlar ayrıca olay sırasında Huth'un 16 değil, 18 yaşında olduğunu söyledi.

Cosby'nin avukatları Huth'un saldırı iddiası gerçekse olayın ardından neden malikanede kaldığını, film izleyerek ve yüzerek neden vakit geçirdiğini sorguladı.

Bir dönem milyonlarca kişi tarafından 'Amerika'nın Babası' olarak bilinen Bill Cosby, son yıllarda onlarca cinsel saldırı suçlamasıyla karşı karşıya kalmıştı. Cosby 2018 yılında, 2004'te bir kadına uyuşturucu vererek taciz ettiği gerekçesiyle 3 ile 10 yıl arasında ceza almış ve hapse girmişti.

Pensilvanya Yüksek Mahkemesi daha sonra kararı bozmuştu. Cosby, cezaevinde geçirdiği üç yılın ardından serbest bırakılmıştı.

ETİKETLER
#bill cosby #tecavüz