Bill Clinton’dan yıllar sonra Monica Lewinsky skandalı itirafı: Yaptığım şey berbattı

90’lı yılların en büyük skandalı olarak görülen Monica Lewinsky skandalına imza atan Bill Clinton, yıllar sonra bir belgeselde olay hakkında konuşarak, “Yaptığım şey berbattı, yanlıştı. Savunacak bir şeyim yok" dedi.

Bill Clinton’dan yıllar sonra Monica Lewinsky skandalı itirafı: Yaptığım şey berbattı - Sayfa 1

HILLARY BELGESELİ

ABD’nin eski başkanı Bill Clinton, yıllar sonra Monica Lewinsky skandalı hakkında konuştu. 73 yaşındaki eski başkan, Hillary Clinton hakkında hazırlanan Hillary adlı belgeselde samimi açıklamalar yaptı.

19
Bill Clinton’dan yıllar sonra Monica Lewinsky skandalı itirafı: Yaptığım şey berbattı - Sayfa 2

"SAVUNACAK BİR ŞEYİM YOK"

Skandal patlak verdikten sonra bunu eşi Hillary’ye nasıl açıkladığını anlatan Bill Clinton, “Gittim, yatağa oturdum ve Hillary ile konuştum. Ne zaman, ne olduğunu tamamıyla anlattım. Korkunç hissettiğimi söyledim. Son birkaç yıldır çok fazla şey yaşadık. Savunacak bir şeyim yok. Yaptığım şeyin affedilebilir değil” dedi.

29
Bill Clinton’dan yıllar sonra Monica Lewinsky skandalı itirafı: Yaptığım şey berbattı - Sayfa 3

Clinton konuşmasına, “Hiç kimse oturup da ‘Sanırım sorumsuzca bir risk alıyorum’ diye düşünmez. Ailem için kötüydü, ülkem için kötüydü, benimle çalışan insanlar için kötüydü” diye devam etti.

39
Bill Clinton’dan yıllar sonra Monica Lewinsky skandalı itirafı: Yaptığım şey berbattı - Sayfa 4

"ARTIK TAMAMEN FARKLI BİRİYİM"

Clinton ayrıca, “Sendelediğinizi hissediyorsunuz. Dövüşün 15. Roundundasınız ve 30 rounda çıkıyor ve işte bir süreliğine de olsa aklınızı bunlardan uzaklaştıracağınız bir şey. Herkes hayatında baskı, hayal kırıklıkları, dehşet, korku ya da her neyse onu yaşıyor. Endişelerimi yönetmek için yıllarca yaptığım şeylerden biri. Hayatta hepimizin yükleri var ve bazen yapmamamız gereken şeyleri yapıyoruz. Yaptığım şey berbattı, yanlıştı. Onu (Hillary Clinton) incitmiş olmaktan nefret ettim. Yıllarca kaygılarımla baş ettim. O zamandan beri artık tamamen farklı biriyim” diye konuştu.

49