Bilirkişi raporu ortaya çıktı! İşte teleferik faciasının sebebi

Antalya'daki teleferik kazasıyla ilgili bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan ön rapor açıklandı.

Bilirkişi raporu ortaya çıktı! İşte teleferik faciasının sebebi - Sayfa 1

Antalya'daki teleferik kazasıyla ilgili bilirkişi heyetinin hazırladığı ön raporu açıklayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Bilirkişi heyetinin hazırladığı ön raporda olayın teleferiğin taşıyıcı direklerinin bağlantı noktalarında yer alan bağlantı elemanlarının yetersiz olması/korozyona uğraması ve taşıyıcı direklerde yer alan makara sistemlerinin hasarlı olması nedenleriyle taşıyıcı direğin bağlantı noktasından kırıldığı değerlendirilmektedir." ifadelerini kullandı. Öte yandan kazayla ilgili 13 kişi gözaltına alındı.

16
Bilirkişi raporu ortaya çıktı! İşte teleferik faciasının sebebi - Sayfa 2

TELEFERİK FACİASINDA 1 CAN KAYBI
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 1 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin yaralandığı Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde faaliyet gösteren Sarısu-Tünektepe teleferik hattındaki kazaya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

26
Bilirkişi raporu ortaya çıktı! İşte teleferik faciasının sebebi - Sayfa 3

BİLİRKİŞİ HEYETİ İNCELEME VE KEŞİF ÇALIŞMASI YAPTI
Kazayla ilgili Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan adli soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü belirten Tunç, olayın nedeni ve sorumlularının tespiti için bir Cumhuriyet Başsavcıvekili ve bir Cumhuriyet Savcısının koordinasyonunda, 2 iş sağlığı ve güvenliği uzmanı, 2 makine uzmanı ve bir elektrik uzmanı bilirkişisinden oluşan heyetin olay yeri inceleme ve keşif çalışması yaptığını aktardı.

36
Bilirkişi raporu ortaya çıktı! İşte teleferik faciasının sebebi - Sayfa 4

"TAŞIYICI DİREKLERİN BAĞLANTI NOKTASINDAN KIRILDIĞI DEĞERLENDİRİLMEKTEDİR"
Tunç, açıklamasında şunları kaydetti: "Bilirkişi heyetinin hazırladığı ön raporda olayın teleferiğin taşıyıcı direklerinin bağlantı noktalarında yer alan bağlantı elemanlarının yetersiz olması/korozyona uğraması ve taşıyıcı direklerde yer alan makara sistemlerinin hasarlı olması nedenleriyle taşıyıcı direğin bağlantı noktasından kırıldığı değerlendirilmektedir.

46