Gündem
07 Nis 2011 08:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:12

BİLİNMEYEN NUMARALAR REKLAMI EŞCİNSELLERİ AYAKLANDIRDI!

118 33 bilinmeyen numaraların reklam filminin eşcinselliği karikatürize ederek eşcinselleri hedef gösterdiği iddia edildi..

118 33 bilinmeyen numaraların reklam filminin eşcilselliği karikatürize ederek eşcinselleri hedef gösterdiğini iddia eden Kaos Gay ve Lezbiyen Kültürel Araştırmalar ve Dayanışma Derneği (Kaos GL) reklamı RTÜK’e şikayet edeceklerini açıkladı.

Reklama tepki gösteren Kaos GL, reklamın eşcinselliği tektipleştirerek ‘kötü bir espiri’ yaptıklarını kaydederek reklama tepkilerini dile getirdiler. Kaos GL üyesi Umut Güner, “Türk medyasında, televizyonunda ve sinema sektöründe erkek eşcinselliği her zaman karikatürize edilerek sunulmaktadır. Bizler sürekli olarak tek tip bir eşcinsel olmadığının ve tek tip bir eşcinsel imajının da davranışın da olmayacağını söylüyoruz. 118 33 reklamı bu imajı besleyen bir durum. Bu reklamıyla 118 33’ün reklamcıları ne kadar yaratıcılıktan yoksun olduklarını ve müşteri hedef kitlesi olarak da bu kadar ‘kötü bir espriye’ gülecek kişileri tercih ettiklerini bize göstermiş oluyorlar.” dedi.

Reklamda oynayan kişinin eşcinselleri küçük düşürdüğünü belirten Güner, “Bu kişi bizden özür dilesin, reklam kaldırılsın. Aksi taktirde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvuracağım” diye konuştu.