Politika
20 Tem 2021 11:30 Son Güncelleme: 20 Tem 2021 11:32

Bilim Kurulu üyesinden korkutan uyarı: Hazırlıklı olmalıyız

5 bin seviyelerinden 7 bin 600’lere çıkan vaka sayılarının ardından Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz "Ağustos ayında yeni pike hazır olmalıyız" dedi...

Delta varyantı dünyada ve Türkiye'de hızla yayılırken uzmanlar, bayramdan sonra vaka sayılarının artacağını ve ağustos ayı başlarında da yeni pikle karşı karşıya kalınabileceğini vurguluyor.

Normalleşme öncesi yaptığı uyarıların dikkate alınmadığını belirten Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, “Haziran ayı başındaki normalleşme kararları öncesinde delta varyantının yayılacağını bildiğimiz için ‘bu derece açılma doğru değil’ demiştik. ‘Yazı kısıtlı geçirelim ve eylül ayına kadar herkesi aşılayalım’ dedik ama uyarılarımız dikkate alınmadı. Son günlerde hareketlilik çok fazla arttı ve bu da virüsün yayılması için uygun bir ortam. Ağustos ayında yeni pike hazır olmalıyız” dedi.

"DELTA VARYANTI HAKİM OLDU"

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, iki doz koronavirüs aşısı yaptırmayanların kapalı ortamlarda bulunmaması gerektiğini de vurgulayan Prof. Dr. Yavuz, “Büyük ihtimalle delta varyantı hakim varyant oldu. Eğer aşısızsanız hiçbir şansınız yok bu varyanta karşı. Çünkü bu varyant çok daha bulaşıcı. Malum ülkemizde sağlık sistemi idare ettiği sürece yeni bir kısıtlama uygulanmıyor. Yaşanacak yeni bir pikte de sağlık sistemi alarm vermediği sürece yeni kısıtlamalar uygulanmayacaktır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.