Bilim Kurulu Üyesi Kara'dan çok kritik Coronavirus uyarısı: 'Pazara kadar evde kalın!'

Gelen son dakika haberine göre, vaka sayılarıyla ilgili açıklama yapan Corona Virüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, “Tabloyu 4-5 gün daha korursak inişe geçeriz. Bunun için de özellikle pazara kadar evde kalmalıyız” dedi.

Bilim Kurulu Üyesi Kara'dan çok kritik Coronavirus uyarısı: 'Pazara kadar evde kalın!' - Sayfa 1

Sağlık Bakanlığı Coronavirus Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, son bir hafta içindeki vaka sayılarında fazla artış olmamasının sevindirici olduğunu, bu rakamları üç-dört gün daha izlemek gerektiğini belirtti.

111
Bilim Kurulu Üyesi Kara'dan çok kritik Coronavirus uyarısı: 'Pazara kadar evde kalın!' - Sayfa 2

Bakanlığın tamamen şeffaf olarak yayınladığı verilerin böyle seyretmesi durumunda hastalığın Türkiye'de çok fazla pik yapmadan inişe geçebileceğini kaydeden Kara, "Eğer eğilim böyle devam ederse, alınan tedbirlerin işe yaradığını göreceğiz" dedi.

211
Bilim Kurulu Üyesi Kara'dan çok kritik Coronavirus uyarısı: 'Pazara kadar evde kalın!' - Sayfa 3

Vatandaşları "Karşınızdaki herkesin hasta olabileceğini varsayarak kendinizi koruyun" diye uyaran Kara, Yeni Asır'a yaptığı açıklamada vaka sayılarıyla ilgili Türkiye'ye umut verdi. Korona virüsle ilgili yapılan araştırmalar arttıkça yeni bilgiler gelmeye devam ettiğini belirten Kara, şunları söyledi:

311
Bilim Kurulu Üyesi Kara'dan çok kritik Coronavirus uyarısı: 'Pazara kadar evde kalın!' - Sayfa 4

"Coronavirus ile ilgili yapılan son araştırmalarda, test sayısı her geçen gün artmasına rağmen son bir haftada pozitif hasta vaka sayımıza dikkat çekmek istiyorum. Bizim için baz alınacak rakam ilk başta bu. Tabi vefat eden vatandaşların istatistiklerinin de aşağıya düşmesi birinci isteğimiz."

411