CineRadar
03 Eki 2013 20:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:41

BİLİM KURGU FİLMLERİNİ SEVENLERE MÜJDE: RIDDICK GERİ DÖNDÜ!

Uzayın en belalı adamı Riddick yeni macerasıyla bizlerle&... Ayrıca film izlemekten bıktım diyenlere, konser bile var! Haftanın vizyonu Murat Tolga Şen'in kaleminden Cineradar'da&...

David Twohy’nin yönettiği ve Vin Diesel, Karl Urban, Katee Sackhoff, Nolan Gerard Funk, Dave Bautista, Noah Danby, Jordi Molla, Bokeem Woodbine ile Antoinette Kalaj’ın oynadığı Riddick, Chantier Films tarafından vizyona çıkarıldı.

Güneşin kavurduğu bir gezegende ölüme terk edilen Riddick, kendini yırtıcı bir uzaylı türüyle karşı karşıya bulur.

Hayatı için savaşırken aktive ettiği yardım alarmı iki gemiyi harekete geçirir. Birinde paralı askerler taşınmaktadır, ötekine ise Riddick’in geçmişinden biri kaptanlık yapmaktadır.

Murat Tolga’nın notu: Başın sıkıştığında hangi film karakterini ararsın? Diye sorsanız, hiç düşünmeden cevap veririm: Riddick! Sağı solu belli olmamasına rağmen düşenin yanında, haksızın karşısında bir gezgindir Riddick abimiz. Vin Diesel’in kaslı vücudu ve etkileyici sesi ile ete kemiğe bürüdüğü bu kahramanı beyazperdede izlemek her zaman hayranlık verici! Açıkçası filmi henüz izlemedim ama bir Riddick filmi ne kadar kötü olabilir ki? Bu macera ilk film olan Pitch Black’in olay örgüsünü tekrarlıyor ve Riddick Günlükleri sonrasında daha epik bir şeyler bekleyenlere sıkıcı görünebilir. Bana sorarsanız, kaçış sinemasının sıkı örneklerinden biriyle karşı karşıyayız. Sinemada görmenin şart olduğu bir bilim kurgu, meraklıları kaçırmasın!

Robbie Williams: Take The Crown Stadium Tour

Robbie Williams Türk hayranlarıyla ilk kez Cinemaximum Sinemaları’nda buluşuyor. 7 yıl sonra ilk kez turneye çıkan ünlü pop yıldızı yüksek enerjisiyle olağanüstü bir şova imza attı. Robbie, 2 ay süren konser turnesinde İngiltere, Almanya, Hollanda, Avusturya, İsveç, Danimarka, İtalya, Belçika, İsviçre, Hırvatistan ve Norveç’te muhteşem performansı ile milyonlarca hayranını coşturdu.



Take The Crown Stadium Tour ile müthiş bir şovmen olduğunu kanıtlayan Robbie, 20 Ağustos 2013’te Tallin’de 55.000 kişinin karşısında unutulmaz bir konser verdi. Robbie’nin, Talinn konseri 30 Eylül Pazartesi günü gösterime giriyor.

Murat Tolga’nın notu: Robbie Williams öylesine bir pop ikonu değil. 90’ların en popüler İngiliz gruplarından olan Take That’in lokomotifi idi. Grubuyla pek çok başarı kazandıktan sonra 1995 yılında solo kariyerini başlattı ama şöhretle gelen alkol ve uyuşturucu belası yüzünden işler umduğu gibi gitmedi. 1997’de çıkardığı Life Thru a Lens albümünün 4. Single’ı olan Angels ile turnayı tekrar gözünden vurdu. Bu çalışma 2005 yılında “son 25 yılın en iyi İngiliz şarkısı” olarak seçildi. O, zorlu İngiltere müzik tarihinde en çok satan solo sanatçı… İngiltere’nin en çok satan 100 albümü içerisinde 6 albümü var ve tam 17 kez BRIT ödülü alarak bu ödülü en çok kazanan sanatçı ünvanına sahip oldu.

Robbie İngilizlere has nüktedan bir küstahlığa sahip beden diliyle arz-ı endam ediyor ve vakit geçirmeden şarkılarını seslendirmeye başlıyor. Ön sıralarda ellerinde “Bize bir öpücük gönder” yazılı pankartlarla çığlıklar atan genç kızlar. 40 yaşına merdiven dayamış bir şarkıcı için bu hoş bir şey olmalı. Seyirci Robbie Williams’ı gerçekten seviyor ve tüm şarkılara aynı heyecanla eşlik ediyor

Konserin geri kalanında da şarkıcı seyirciyi elinde tutarak performansını düşürmeden final yapıyor. İzleyenlerin en mutlu gecelerinden biri olduğuna eminim. Aklınızdaki soruyu cevaplandırmadan yazıyı sonlandırmış olmak istemem. Robbie Williams konseri izlemek için stadyum yerine sinemaya gidilir mi? Kesinlikle evet!

Aşkın Yolu

Sam Jaeger’in yönettiği ve Sam Jaeger, Amber Jaeger, Lin Shaye ile Bree Turner’ın oynadığı Aşkın Yolu (Take Me Home), Majestik Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.



Thom işsiz kaldıktan sonra taksicilik yapmaya başlar. Sorunlu bir evlilik dönemini atlatmaya çalışan Claire, Thom’un taksisinde bulur. Hastaneye yetişmeye çalışan Claire’in takside içi geçer. Uyandığında bambaşka bir rotada ilerlediklerini fark edince tartışmaya başlarlar. Bu gergin atmosfer, iki yetişkinin birbirini tanımaya çalıştıkları süprizlerle dolu bir yol hikâyesine dönüşür.

Çılgın Hırsız 2

Chris Paul ile Pierre Coffin’in yönettiği ve Al Pacino, Steve Carell, Kristen Wiig ile Miranda Cosgrove’un seslendirdiği animasyon film Çılgın Hırsız 2 (Despicable Me 2), UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.



Çılgın Hırsız, 2010 yılında ABD tarihindeki 10. en büyük animasyon filmi oldu. Çılgın Hırsız 2 ile daha fazla Minyon çılgınlığı için hazır olun. Film yapım ekibi, eski süper kötü Gru’nun güzel kızlarının ve komik Minyonların geri döndüğü, çok sayıda yeni komik karakterlerin yer aldığı yeni bir komedi macera filmi yarattılar.

Vay Başıma Gelenler

Semra Dündar’ın yönettiği ve Hüsnü Şenlendirici, Metin Keçeci, Merve Altınkaya ile Sinan Bengier’in oynadığı Vay Başıma Gelenler, Kült Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Birkaç yıl önce babasını kaybeden Murat, borç batağına saplanmıştır, Metin ise sevdiği kızla evlenmek üzeredir. İki genç para biriktirmeye çalışırlarken, Murat, kumarhaneci Organik Rıfat’a, elinde avucunda ne varsa kaptırmıştır. Hiç hesapta olmayan dedesi ile ansızın tanışan Murat, zengin olma hayaliyle Bergama’ya sürüklenir fakat hayatının tamamen değişeceğinin henüz farkında değildir.

Günce

Mete Şener ile Kemal Uzun’un yönettiği ve Cemal Hünal, Nisa Melis Telli, Leyla Lydia Tuğutlu ile Ayça Varlıer’in oynadığı Günce Akademi Prodüksiyon tarafından vizyona çıkarılıyor.



Radyo programcısı Cengiz’in tüm yaşamı karısı ve kızıyla geçer. Fakat mutlu bir Pazar günü tüm yaşamını alt üst edecek olayların ilki ile karşı karşıya kalır. Bu olayın ardından daha mütevazi bir yaşam sürmeyi plânlayan Cengiz’in tüm hayatının anlamı kızı Günce olur. Yıllar geçtikçe Günce’yle birlikte Cengiz de büyük. Ta ki 5 yaşındaki Günce’yi de kaybetme riskiyle yüzleşene kadar.

Zamanda Aşk

Richard Curtis’in yönettiği ve Domhnall Gleeson, Rachel McAdams, Bill Nighy ile Tom Hollander’in oynadığı Zamanda Aşk (About Time), UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.



Bir Yeni Yıl partisinin ertesi akşamında, Tim’in babası oğluna uzun zamadır ailenin erkeklerinin zamanda yolculuk yapabilme yeteneği olduğunu söyler. Tim, tarihi değiştiremez, fakat kendi hayatında olmakta olan şeyleri değiştirebilmektedir. Bunun üzerine o da bir kız arkadaş edinerek kendi dünyasını güzelleştirmeye karar verir ama maalesef bu düşündüğü kadar kolay olmayacaktır.

Filmlerin künye bilgileri için Sadibey.com’a teşekkürler…

MURAT TOLGA ŞEN / murattolga@gmail.com