Bilim insanlarından korkutan uyarı: Uzaylı istilası

Uzayda bizden başka medeniyetlerin bulunup bulunmadığı sorusu, evrenin en büyük gizemlerinden biri. NASA'nın Dünya dışındaki olası canlılarla iletişim kurmak için insanlıkla ve Güneş Sistemi'yle ilgili bilgileri uzaya gönderme planı, endişelere yol açtı. Oxford Üniversitesi'nden bazı bilim insanları, "düşman bir uzaylı medeniyetin" bu bilgileri Dünya'yı istila etmek için kullanabileceğini belirtiyor.

Bilim insanlarından korkutan uyarı: Uzaylı istilası - Sayfa 1

Oxford Üniversitesi'nden bilim insanları, Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) Dünya'nın yerini uzaya sinyal olarak gönderme planının bir “uzaylı istilasına” yol açabileceği uyarısında bulundu.

111
Bilim insanlarından korkutan uyarı: Uzaylı istilası - Sayfa 2

NASA'dan yapılan açıklamada, Dünya ve insanlıkla ilgili bilgilerin uzaya sinyal olarak gönderilmesinin planlandığı belirtilmişti. 

211
Bilim insanlarından korkutan uyarı: Uzaylı istilası - Sayfa 3

Dünya dışı uygarlıkların yaşayabileceği düşünülen Samanyolu'na gönderilecek “Galaksinin Feneri” isimli mesaj, Güney sistemi, Dünya'nın yüzeyi ve insanlıkla ilgili güncellenmiş bilgileri içerecek. Ayrıca sinyalin sonunda “uzaydaki diğer medeniyetlere bir davetin de yer alması” planlanıyor.

311
Bilim insanlarından korkutan uyarı: Uzaylı istilası - Sayfa 4

1974'te de Puerto Rico'daki radyo teleskobu üzerinden uzaya çeşitli bilgileri içeren bir sinyal gönderilmişti. Ancak son plan bazı itirazlara yol açtı.

411