Bilim dünyası Türklerin sırrını çözmeye çalışıyor! Ölümsüzlüğü bulmuşlar...

Hunza vadisinde yaşayan Hunza Türkleri, dünyanın en ilginç topluluklarından biri olma özelliğine sahip. Hunza Türkleri uzun ömürlü olmalarıyla biliniyor. Ayrıca kanser ve diğer hastalıkların uğramadığı 100 yaşında hayatını kaybedene ise Hunzalar “genç öldü” diyor!

Bilim dünyası Türklerin sırrını çözmeye çalışıyor! Ölümsüzlüğü bulmuşlar... - Sayfa 1

Pakistan'ın Hunza halkı uzun yaşamalarıyla biliniyor. Hunzalar, doğal yiyeceklerle beslenme, bölgedeki temiz hava ile dans ve spora gösterdiği ilgiyle haklarında çıkan efsaneleri adeta doğruluyor.

135
Bilim dünyası Türklerin sırrını çözmeye çalışıyor! Ölümsüzlüğü bulmuşlar... - Sayfa 2

Çoğunlukla sebze ve meyve tüketen bölge halkları, kış şartlarına dayanıklı dağ keçileri ve koyunlarıyla çiftleştirdiği evcil keçi ve koyunların yanı sıra bölgenin meşhur büyükbaş hayvanı yak eti ile besleniyor.

235
Bilim dünyası Türklerin sırrını çözmeye çalışıyor! Ölümsüzlüğü bulmuşlar... - Sayfa 3

Pakistan'ın en kuzeyindeki Gilgit-Baltistan'a bağlı 200 kilometrelik Hunza vadisinde yaşayan Buruşo ve Vakhi halkları, 2 bin metrenin üzerindeki dağlık bölgelerde kışın gelmesiyle ülkenin geri kalanından aylarca izole halde bir hayat sürüyorlar.

335
Bilim dünyası Türklerin sırrını çözmeye çalışıyor! Ölümsüzlüğü bulmuşlar... - Sayfa 4

Bu hayvanlardan üretilen doğal ürünler dışında bölgenin en meşhur ürünü ise kayısı ve kayısı yağı. Hunza'da tüm yemeklerde tereyağı ve kayısı yağı kullanılırken, kayısı yemeklerin ayrılmaz bir parçasını oluşturuyor.

435