Polemik & Kulis
17 Tem 2014 09:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:27

Bilgiyi MİT verdi! Fuat Avni'yi yazan gazeteci kim çıktı?

Takvim gazetesinin haberine göre, Twitter'da ortaya attığı iddialarla ortalığı karıştıran sır isim Fuat Avni...

Takvim gazetesi MİT'in savcılığa yaptığı şikayet dilekçesine dayanarak Fuat Avni isimli kullanıcının Emre Uslu olduğunu iddia etti.

17 ve 25 Aralık sürecinde sosyal medyada açtığı hesapla savcılık ve poliste bulunan birçok dosyaya ilişkin gizli bilgileri paralel yapının çıkarlarına hizmet edecek şekilde afişe eden Fuat Avni isimli Twitter kullanıcısı afişe oldu.

İDDİANIN SAHİBİ MİT!

MİT, bu bilgiyi Fuat Avni'nin köşe yazdığı bir internet sitesinde kuruma yönelik ortaya attığı iftiralar gerekçesiyle savcılığı yaptığı suç duyurusunda verdi.

Emre Uslu'nun bu mahlas isimle yazı yazıp MİT'i yıpratmaya çalıştığı kaydedilen şikayet dilekçesinde Uslu hakkında işlem yapılması istendi. Bu başvuru üzerine Emre Uslu hakkında soruşturma açıldı.

DAHA ÖNCE "5 KİŞİ" DENİLMİŞTİ

Akşam gazetesi yazarı Murat Kelkitlioğlu ise daha önce  '@FuatAvni' isimli kullanıcının 5 kişilik bir ekip olduğunu yazmıştı.

Kelkitlioğlu, ekibin 2 gazeteci ve 3 emniyetçiden oluştuğunu iddia etmiş ve "Hemen hemen her kurumda olduğu gibi burada da başlatılan çalışma sonucu, korkaklıklarından perde arkasına sığınan bu ‘fuatavni’ deşifre oldu. Ekip elemanlarından bazıları yurt dışında. ‘fuatavni’ ekibinin kimlerden oluştuğunu bildiğim halde bu köşede isimlerine yer vermeyeceğim. Bu isimler olması gerekenlerin zaten elinde" diye yazmıştı.

ARINÇ'A DA SORULMUŞTU

AKP'ye yakın bazı hesaplar da Fuat Avni'nin Zaman gazetesinin eski editörü Kerim Balçı olduğu söylenmişti. Yine Başbakan yardımcısı Bülent Arınç'ın ismi de "Fuat Avni o mu" iddialarına konu olmuştu. 


Emre Uslu