Gündem
16 Eki 2012 13:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:16

BİLGİ ÜNİVERSİTESİ'NDEN BİR İLK! İNTERNET RADYOSUNDA KÜRTÇE PROGRAM! (MEDYARADAR/ÖZEL)

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi internet radyosu RadyoVesaire, “Pine”adlı bir Kürtçe programa kapılarını açarak bir ilke imza attı

Bilgi İletişim Fakültesi’nin internet radyosu RadyoVesaire’de Kürtçe program Pine’nin ilk bölümü, 15 Ekim Pazartesi günü yayınlandı.
 
Kürtçede “Yama” anlamına “Pine” ile sistem üzerindeki eksiklikleri mizahi bir dille eleştirilecek program “Pine”, İletişim Fakültesi öğrencileri Deniz Gündüz ve Mehmet Yeşilmen’in yönetiminde gerçekleşecek. 
Öğrenciler, Kürtçe program ile anadilleri olan Kürtçe’yi daha düzgün kullanmayı ve geliştirmeyi amaçlıyorlar. Bir diğer amaçlarının da üniversite bünyesinde yaşanan her türlü sorunu dile getirmek olduğunu belirtiyorlar.
 
İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Nalçaoğlu, bu programa izin verirken, üniversitedeki seçmeli Kürtçe derslerini de göz önüne aldıklarını belirterek artık bu tür uygulamaların doğal karşılanması gerektiğinin altını çizdi: “Kürtçe yasak bir dil değil. Devletin 24 saat yayın yapan  Kürtçe televizyonu var. Bizim buna yasak koymamız, durumdan vazife çıkarmak gibi bir şey olurdu. Kürt öğrencilerimiz var, Türkiye’nin önemli bir kısmı Kürtçe konuşuyor.
 
İletişim Fakültesi Medya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aslı Tunç ise RadyoVesaire’nin  öğrencilerin ilgi alanlarına, her türlü etnik ve cinsel kimliklere açık bir radyo olduğunu belirtirken, “denetim” konusunda, öğrencilerine güvendiklerini belirtti. Üniversitelerinde verdikleri eğitim sonrası öğrencilerinin etik ilkelere aykırı yayın yapmayacağına inandıklarını belirten Tunç, programların dönemsel olarak RadyoVesaire koordinatörü Ariana Ferentinou tarafından kalitenin arttırılması için dinlendiğini vurguladı.

Pine RadyoVesaire’de her pazartesi saat 17:00’de HaberVs üzerindeki linkinden dinlenebilir.

MEDYARADAR/ÖZEL