Kültür Sanat
15 Mar 2019 09:39 Son Güncelleme: 15 Mar 2019 13:37

Bilgi Üniversitesi satıldı! İşte yeni sahibi...

ABD'li Laureate International'in sahibi olduğu Bilgi Üniversitesi, Türk iş adamlarına satıldı. Türkiye'nin önde gelen özel üniversitelerinden Bilgi Üniversitesi, İlbak Holding'in oldu

DHA'nın aktardığı habere göre, ABD'li Laureate International'in sahibi olduğu Bilgi Üniversitesi'nin satışıyla ilgili görüşmlelerde, dün akşam son aşamaya gelindi.

İlbak Holding ile 6 aydır süren görüşmelerde son imzaların Londra'da atıldığı öğrenildi.

Satış rakamına ilişkin henüz bilgi verilmezken, çoğunluk hissenin İlbak Holding'e geçtiği kaydedildi.

Mustafa İlbak ve Murat İlbak'ın başında bulundukları holding, açık hava reklamcılığı alanında öne çıkıyor.

İLBAK: HENÜZ TAMAMLANMADI

ABD'li Laureate International’ın sahibi olduğu İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin satış sürecine ilişkin İlbak Holding’den sozcu.com.tr’ye bir açıklama yapıldı. İlbak Holding’den yapılan açıklamada, “Henüz satış süreci ile ilgili tamamlanmış bir şey yok” denildi. Bu açıklama ile holding okula olan ilgisini de teyit etmiş oldu.

İlbak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İlbak (solda)

BİLGİ ÜNİVERSİTESİ: AÇIKLAMA YOK

İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından satış süreciyle ilgili olarak bir açıklama yapılmayacağı ifade edildi.

CAN HOLDİNG DE İLGİLENİYORDU

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nın adı daha önce Ağrı merkezli Can Holding ile anılmıştı. Can Holding yetkilileri yaptıkları açıklamalarda, “İşbirliği için teklifte bulunduk. Ama süreç henüz tamamlanmadı, görüşmeler devam ediyor” demişti.

AYDIN DOĞAN İDDİASI

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin iş adamı Aydın Doğan’ın satın almak için görüşmeler yaptığı iddiaları ortaya atılmış. Taraflar resmi bir açıklama yapmamıştı.

NE ZAMAN KURULDU?

İstanbul Bilgi Üniversitesi, 7 Haziran 1996 tarihinde kuruldu. Okul 2010 yılında Laurate International üniversiteler ağı tarafından satın alındı.