Gündem
04 Eyl 2019 14:55 Son Güncelleme: 05 Eyl 2019 01:15

Bilgi Üniversitesi 90 milyon dolara el değiştirdi!

Laureate International bünyesinde olan İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin Can Holding'e satıldığı belirtildi.

1996 yılında kurulan İstanbul Bilgi Üniversitesi 90 milyon dolara el değiştirdi. 2010 yılından beri ABD merkezli Laureate International Universities bünyesinde bulunan üniversitenin yeni sahibi Can Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Can oldu.

Alınan bilgiye göre Kemal Can, üniversiteyi Can Holding değil şahsi şirketi Can Uluslararası Yatırım Holding AŞ. aracılığıyla devraldı.

Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu konuyla ilgili yaptığı açıklamada akademik ve idari kadrolarda bir değişiklik olmayacağını bildirdi.

Açıklamada "Bilime ve eğitime destek vermek, üniversite eğitimine yeni bir soluk getirmek amacıyla, 1994 yılında kurulan Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfrrıa yeni destekçilerimiz katılmıştır. Bu doğrultuda Can Ailesi, vakfımızın destekçileri arasındaki yerini almıştır. Destekçi katılımlarının, gerek vakfımızı gerekse vakfımız tarafından kurulan İstanbul Bilgi Üniversitesi'ni olumlu yönde etkilediğini geçmişimiz bize göstermektedir.
Üniversitemizin mevcut yönetimi ile akademik ve idari kadroları bir değişiklik olmaksızın görevine devam ederken; Laureate Uluslararası Üniversiteler Ağı başta olmak üzere diğer tüm uluslararası iş birlikleri de büyüyerek sürecektir" ifadeleri yer aldı.

BÜNYESINDE BIRÇOK MARKA BULUNUYOR
Ağrılı Can Ailesi'nin sahibi olduğu Can Holding enerji, turizm, inşaat, sağlık ve elektronik alanlarında faaliyet gösteriyor. Şirketin bünyesinde Energy Petrol, Golden Hill Hotel, Mediza Hospital, Telefox, Awox, Energia ve Tectone gibi markalar yer alıyor. İstanbul ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde önemli yatırımları bulunan şirketin yönetim kurulu başkanlığı koltuğunda ise Kemal Can oturuyor.