Politika
07 Eyl 2022 10:47 Son Güncelleme: 07 Eyl 2022 11:16

Bilgen’den Demirtaş’a “Öcalan” çıkışı

Ses Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen, Selahattin Demirtaş'ın savunmasında çözüm için PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ı adres göstermesiyle ilgili açıklama yaptı

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın PKK'nın silahları bırakması için Öcalan ile görüşülmesi gerektiğini söylemesi üzerine Ses Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen bir açıklama yaptı.
Kürt siyasetinin en büyük çıkmazının herkesin Öcalan adına, Öcalan için, Öcalan'a rağmen rol belirleme ısrarı olduğunu ifade eden Ayhan Bilgen şunları söyledi:
"Kürt siyasetinin en büyük çıkmazı herkesin Öcalan adına, Öcalan için, Öcalan'a rağmen rol belirleme ısrarıdır. Oysa "silah bırakma" mı diyecek başka bir şey mi söyleyecek, kararını kendi verebilir. Siyaset başkası adına konuşmak değil kendi işini doğru yapmakla olur."

HDP KALDIRMIŞTI
Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın "Çözüm için Abdullah Öcalan yetkilidir. Türkiye Cumhuriyeti demokrasi karşılığında Öcalan ile görüşmelidir" dediği iddia edildi. HDP'nin resmi sayfasından paylaşılan bu sözler daha sonra kaldırıldı. 

BASIN DANIŞMANINDAN AÇIKLAMA 
Selahattin Demirtaş'ın savunmasına ilişkin basın danışmanı Zınar Karavil, bir dizi paylaşımda bulundu.
Demirtaş’ın savunmasındaki ifadelerin SEGBİS tam çözümünün, önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacağını aktaran Karavil şunları aktardı:
''Demirtaş bugün duruşmada bir saati aşkın süre savunma yaptı. Sorunların silahla, şiddetle çözülemeyeceğini, PKK'nin silahları bırakması gerektiğini, bunun için de Öcalan ile görüşülmesi gerektiğinin doğru olacağını belirtti'' diyen Karavil, ''Demirtaş'ın savunması haberleştirilirken acele edildiğinden, sözleri bağlamından koparılmıştır. Durum budur ve Demirtaş bu görüşünü istikrarlı bir şekilde defalarca kamuoyuyla paylaşmıştır. Ayrıca, Demirtaş'ın savunmasının SEGBİS tam çözümü, önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır.”