Gündem
11 Ara 2013 13:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:48

Bilal Erdoğan'ın tweet'i kızdırdı!

Meclis'teki bütçe görüşmelerine CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin Bilal Erdoğan hakkındaki konuşması damga vurdu.

Meclis Genel Kurulu'nda konuşma yapan CHP Milletvekili Muharrem İnce Bilal Erdoğan’ın Twitter’dan yaptığı açıklamalarına sert çıkıştı. İnce, “Başbakan da Başbakan’ın oğlu da haddini bilecek” dedi. 
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2014 yılı merkezi yönetim bütçe kanunu tasarısı görüşmeleri sırasında TBMM'de konuşma yaptı. Başbakan Erdoğan, konuşma yaparken, CHP sıralarından sözünün kesilmesine üzerine, "Edep ya edep. Edep diyorum yahu edep. Devamlı bağırıyor, benim arkadaşlarım genel başkanınız konuşurken böyle mi yaptı? Terbiyesiz herifler. Lütfen grubunuza sahip çıkın" dedi. Başbakan'ın bu sözlerine CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce bugün Meclis kürsüsünden yanıt verdi.
 
'KÖFTE DAĞITACAĞIZ''
“Terbiyesiz herifler” sözü nedeniyle daha önce eski İçişleri Bakanı Şahin’i 3 bin lira tazminata mahkum ettirdiğini belirten İnce, Erdoğan’dan kazanacakları tazminatla da Meclis’in Çankaya kapısında halka köfte dağıtacaklarını bildirdi. İnce’nin bu sözleri, AK Partili Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin CHP’den kazandığı paralarla halka sucuk dağıtmasına misilleme olarak yorumlandı.
 
“SERSERİ” TEPKİSİ
İnce, Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın dün akşamki bütçe görüşmeleri sırasında Twitter’dan CHP’lilere yönelik, “Halktan yüz bulmaya çalışın halktan, Meclis serserilik yeri değildir, ahlaksız rezil tavırların amacı nedir?” mesajı da tartışma yarattı. Bu mesaja da sert tepki veren İnce, partisine yönelik bu tavrın Başbakan'ın oğlunun haddi olmadığını savundu.
 
İnce, 7 gemisi olduğu iddia edilen Bilal Erdoğan’ın gemileriyle uğraşmasını istedi. AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ise “Başbakanımızın oğlunun 7 gemisinin olduğu söyleniyor, nerede o gemiler, belgesi nerede, kuyruklu yalan” dedi.
 
BİLAL ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
 
Bilal Erdoğan dünkü gergin geçen ve bir çok tartışmanın yaşandığı, hakaretlerin havada uçuştuğu bütçe görüşmelerinin ardından Twitter’dan tepkisini dile getirmişti. Erdoğan, ''Kürsüye çıkınca verin cevaplarınızı, bütçe görüşmelerinde herkese sıra gelecek. Nedir bu tahammülsüzlük Allah aşkına? Halktan yüz bulmaya çalışın halktan, meclis serserilik yeri değildir, ahlaksız rezil tavırların amacı ne?'' diyerek tepkisini dile getirmişti.