Dünya
12 Şub 2024 14:09 Son Güncelleme: 12 Şub 2024 14:12

Biden'ın sosyal medya paylaşımı kafa karıştırdı

Son dönemde yaptığı gaflarla gündeme gelen ABD Başkanı Joe Biden'ın dün gece eski adı Twitter olarak bilinen sosyal medya platformu X'te yaptığı paylaşım kafaları karıştırdı.

5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde ilerleyen yaşı dolayısıyla sık sık gündeme gelen ve son dönemde yaptığı gaflarla tartışma yaratan ABD Başkanı Joe Biden sosyal medyadaki paylaşımıyla kafaları karıştırdı. 

Avrupa'da siyasetçilerin "casusluk yapıldığını iddia ettiği" Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok'a giren ve "BidenHQ" (Türkçesi Biden İdare Merkezi) isimli hesabından içerikler paylaşan Biden, dün gece gerçekleşen Super Bowl finaliyle ilgili de paylaşım yaptı. 

 Biden, milyarder Elon Musk'ın satın aldıktan sonra adını Twitter'dan X'e çevirdiği platformda kendisinin fotoşoplu bir görüntüsünü yayınladı.

Ülkedeki aşırı sağcı komplo teorisyenleri tarafından tartışılan "Dark Brandon" imgesini kullanan ve gözünden ışının çıktığı görseli yayınlayan Biden, Kansas City Chiefs'in maçı 25-22 kazanmasının ardından yaptığı paylaşımda, parlayan kırmızı gözleriyle korkutucu bir şekilde gülümserken görülüyor. Fotoğrafın altında ise, "Tıpkı çizdiğimiz gibi" ibaresi yer alıyor.

DARK BRANDON NEDİR?

İnternet kültüründen çıkan bir görsel Amerikan siyasetinin ön saflarında gündem oldu... Başkan Joe Biden'ı güçlü ve kararlı bir lider olarak tasvir eden "Dark Brandon" görüntüsü siyasi bir stratejiye dönüşerek Biden'ın kampanyasının bağış toplamasına yardımcı oldu ve destekçilerini harekete geçirdi.

İlk olarak 2022 yazının sonlarında Twitter'da trend olmaya başlayan görüntü aşırı sağcılar tarafından alay konusu olmuş ve hakkında komplo teorilerinin ortaya atılmasına sebep olmuştu.