Gündem
19 Mar 2016 11:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:24

Beyoğlu'da canlı bomba dehşeti: Ölü ve yaralılar var!

İstiklal Caddesi'nde 10:55'te gerçekleştirilen canlı bomba saldırısı sonucu 5 kişi hayatını kaybetti, 36 kişi yaralandı.

 İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beyoğlu Kaymakamlığı yakınlarında gerçekleştirilen patlamada ölenlerden birinin canlı bomba olduğunu söyledi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, saldırıda 4 sivilin hayatını kaybettiğini, 36 kişinin yaralandığını söyledi. Müezzinoğlu, yaralılardan 7'sinin durumunun ağır olduğunu, 4 kişinin ameliyatta olduğunu belirtti. Sağlık Bakanlığı da olay yerine 28 ambulansın gönderildiğini ve yaralıların hastaneye götürüldüğünü duyurdu. Yaralılardan 12'sinin turist olduğu belirtildi. Patlamada yaralanan yabancılardan 6'sı İsrail, 2'si İrlanda, 1'i Birleşik Arap Emirlikleri, 1'i İranlı, 1'i Alman, 1'inin İzlandalı olduğu öğrenildi. Doğan Haber Ajansı, saldırıda hayatını kaybedenlerden birinin İsrail vatandaşı bir kadın olduğu iddiasını duyururken, terör saldırısıyla ilgili 5 savcının görevlendirildiği öğrenildi. Patlamanın ardından Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında güvenlik toplantısı düzenlendi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, toplantının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'yı arayarak bilgi aldı.

Saat 10:55 sularında gerçekleşen patlama, Türkiye'nin en işlek caddesi İstiklal Caddesi'ndeki kaymakamlık binasının önünde gerçekleşti. Patlamanın etkisiyle, Balo Sokak çıkışı ile karşına denk gelen tarihi Atlas Pasajı arasında yer alan siviller hayatını kaybetti ve yaralandı. Saat 12.05 itibariyle 4 sivilin hayatını kaybettiği açıklanırken, 7'si ağır 36 kişinin de yaralandığı, yaralılardan birinin hastanede hayatını kaybettiği belirtildi. Yaralıların büyük çoğunluğu Şişli Etfal Hastanesi'ne sevk edildi.

Vali Şahin, "Bomba ihbarı değil de sosyal medyada yayılan Nişantaşı ve Bayrampaşa'da da patlama geldiği haberleri asılsızdır. Hastanelerimizde 20 yaralı var, 2'si ağır bunların" diye konuştu.

Patlama sonrası polis ekipleri, caddenin giriş çıkışlarını kapatarak emniyet koridoruna aldı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri sevk ediliyor. Polis, ikinci bir patlama ihtimali üzerinde duruyor.

Sağlık Bakanı: 7'si ağır 36 yaralı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstiklal Caddesi'nde meydana gelen canlı bomba saldırısına ilişkin olarak, "Saldırıda 4 vatandaşımız hayatını kaybetti, 7'si ağır 36 kişi yaralı" dedi. Yaralananlardan 12'sinin yabancı uyruklu olduğunu belirten Bakan Müezzinoğlu, "Neticede kaybedilen vatandaşlarımız ve yabancı da olsa insanı kaybediyoruz" diye konuştu.

Bursa'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Müezzinoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Sevginin, merhametin, özverinin, kardeşliğin nasıl sınırsız, ölçüsüz bir boyutu varsa, insanlık dışı duruşun da, insani değerlerle bağdaşmayan haince eylemlerin de sınırsız bir tablosuyla, uygulamasıyla ülke olarak ne yazık ki karşı karşıyayız. Masum insanları, çocukları, bebekleri katledebilecek zihniyeti lanetliyorum.

Son dönemde bu ağır tablolarla ne yazık ki karşı karşıyayız. Milletimizin insani değerleriyle, birlik ve beraberliğimizi merkeze alarak bu hain emelleri olan zihniyetle mücadeleyi başarıyla sürdüreceğiz. Hainler asla başaramayacak, insanlık katilleri asla başaramayacak. Saat 10.55, 10:58 sularında bir canlı bomba saldırısıyla karşı karşıya kaldık. 4 vatandaşımızı kaybettik, 36 yaralıdan 7’sinin durumu ağır, 4 yaralımız ameliyat sürecinde. Umarım ki kayıplarımız olmaz. Milletimizin başı sağolsun diyorum, yaralılara acil şifalar diliyorum. Yaralıların yaklaşık 12’sinin yabancı uyruklu olduğu bilgisi var. Tespitler daha da netleşir. Neticede kaybedilen vatandaşlarımız ve yabancı da olsa insanı kaybediyoruz. Katledenler de insanı katlediyorlar. Ülkemizin de, milletimizin de, insanlığın da uzak kalmasını temenni ediyorum. Bursa’daki programı yarıda keserek İstanbul’da sayın başbakanımızın yapacağı toplantıya gidiyorum.

İkinci saldırı iddiası

Söylentileri her olay sürecinde yaşıyoruz. Asla yoktur demek mümkün değil. İstihbarat, emniyet bütün tedbirleri alıyor."

İstanbul'da güvenlik zirvesi

Patlamanın ardından İstanbul'da Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında güvenlik toplantısı düzenlendi. Toplantıya, başbakan yardımcıları Tuğrul Türkeş, Yalçın Akdoğan, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AKP Sözcüsü Ömer Çelik, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan katıldı. Toplantı saat 14:30 sularında sona erdi.

Yabancı uyruklu yaralı listesi

Saldırının ardından yaralananların 12'sinin yabancı uyruklu olduğu açıklandı.



Sağlık Bakanlığı'nın yazılı açıklamasına göre, yabancı uyruklu yaralılar şöyle:

'Hayatını kaybedenlerden biri İsrailli bir kadın'

Doğan Haber Ajansı, saldırıda hayatını kaybedenlerden birinin İsrail vatandaşı bir kadın olduğu iddiasını duyurdu.

5 savcı görevlendirildi

İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısıyla ilgili 5 savcının görevlendirildiği öğrenildi.