Beyoğlu Belediyesi'nden 'genelev' kararı!

Bir dönemler genelev olarak hizmet veren Karaköy'deki Zürafa Sokak'ta bulunan evler iki yıldır kapalıydı. Bugün Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, bir açıklama yaparak sokağın ne olacağını açıkladı.

Beyoğlu Belediyesi'nden 'genelev' kararı! - Sayfa 1

Beyoğlu’nun tarihi semti Karaköy’deki Zürafa Sokak’ın dönüşümüne ilişkin Başkan Haydar Ali Yıldız, basın toplantısı düzenledi. 

112
Beyoğlu Belediyesi'nden 'genelev' kararı! - Sayfa 2

Toplantıda konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “Zürafa, Alageyik ve Kadem Sokak eski fonksiyonundan arındırılarak Kültür ve Sanat Merkezi olarak hizmet verecek” dedi.

212
Beyoğlu Belediyesi'nden 'genelev' kararı! - Sayfa 3

Düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “Medeniyetler insan, zaman ve mekan ile okunur. Zamanın ruhunu ve birikimini doğru okuyarak çevreyi değerlendirmek ve tasarlamak gibi bir sorumluluğumuz var. Karaköy Galata Rıhtımı, Milli Mücadele’nin başladığı yerdir. Pandemi nedeniyle iki yıldır kapalı olan ve genelevin bulunduğu Zürafa Sokak’taki evleri bugün itibariyle Kültür Sanat Merkezi haline getireceğimizi milletimizle paylaşıyorum. Bugün itibariyle Zürafa Sokak, Alageyik Sokak ve Kadem Sokak eski fonksiyonundan arındırılarak Kültür ve Sanat Merkezi olarak hizmet verecek. Buranın mülkiyet durumu ve hak sahipliğiyle ilgili bir çalışmamız yoktur. Türkiye, bir hukuk devletidir. Mülkiyet anayasa teminatı altındadır. Bu mekanın mahkeme süreçleriyle ilgili bizim çalışmalarımızın doğrudan veya dolaylı irtibatı yoktur. Biz Beyoğlu Belediyesi olarak sokağa yeni bir fonksiyon getiriyoruz” diye konuştu.

312
Beyoğlu Belediyesi'nden 'genelev' kararı! - Sayfa 4

“KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ’NİN ÖNEMLİ NOKTALARINDAN OLACAK”

Beyoğlu’nun tarihten bugüne farklı kültürlerin merkezi olduğunu söyleyen Başkan Yıldız, açıklamalarına şöyle devam etti:

412