Gündem
23 Mayıs 2022 11:46 Son Güncelleme: 23 Mayıs 2022 15:43

Beyazıt'ta iki grup arasında çatışma çıktı; Polisin belinden silahı alıp ateş etti

İstanbul Fatih'te iki grup arasında çıkan silahlı kavgada sivil polis de yaralandı.

İstanbul'un Fatih ilçesi Beyazıt semtinde, husumetli oldukları belirtilen iki grup arasında silahlı çatışma çıktı. Biri polis 7 kişinin yaralandığı olayla ilgili 27 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü kaynaklarından alınan bilgiye göre, saat 10.30 sıralarında Fatih ilçesi Beyazıt semti Çadırcılar Caddesi'nde daha önceden aralarında husumet bulunan iki esnaf grubu arasında kavga çıktı.

İhbar üzerine silahlı kavganın yapıldığı bölgeye sevk edilen polis ekipleri, olaya müdahale etti. Bu sırada biri polis memuru olmak üzere 7 kişi yaralandı. Bu sırada olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralılara müdahale etti. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, polis ekipleri bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Silahlı kavgaya ilişkin 27 kişi gözaltına alındı.

POLİSİN BELİNDEN SİLAHI ALIP ATEŞ ETTİ

Çatışma anına ait yeni cep telefonu kamerası ortaya çıktı. Çatışma anında polise defalarca ateş edildiği , polisin belinden silahını alan bir kişinin de karşı tarafa ateş ettiği görülüyor. Yaralanan polis de çevredekiler ve meslektaşları tarafından çekilerek olay yerinden uzaklaştırılıyor. 

VALİLİKTEN AÇIKLAMA YAPILDI

İstanbul Valiliği'nden konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, şöyle dendi:

"Bugün saat 10.30 sıralarında Fatih ilçemiz, Beyazıt Mahallesi Çadırcılar Caddesi'nde, aralarında daha önceden husumet bulunan iki grup arasında çıkan tartışma, silahlı kavgaya dönüşmüştür. Olaya müdahale eden bir polis memuru ve olaya karışan 5 kişi ile çevredeki bir vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılar, 112 Acil Servis ekiplerimizce çevredeki hastanelere sevk edilmiştir. Güvenlik güçlerimizce olaya karışan 27 şahıs gözaltına alınmış, 2 tabanca ele geçirilmiştir."