Polemik & Kulis
12 Kas 2021 11:43 Son Güncelleme: 12 Kas 2021 12:03

Beyaz TV’de üst düzey ayrılık kararı! Yıllar sonra veda etti…

Beyaz TV’de üst düzey bir ayrılık yaşandı. Kanal, yıllardır Beyaz TV’de görev alan isimle yolları ayırdı.

Beyaz TV’de üst düzey bir veda yaşandı. Kanal, Latif Şimşek ile yolları ayırma kararı aldı. Şimşek, son olarak Dinamit adlı programı hazırlayıp sunuyordu.

 

LATİF ŞİMŞEK KİMDİR?

1 Mayıs 1963 tarihinde Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesinde dünyaya gelen Latif Şimşek, lise eğitimini 1982 yılında Ankara’da tamamladıktan sonra lisans eğitimini ise yine aynı şehirde Gazi Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nda tamamlayarak 1987 yılında mezun olmuştur. 

Çalışma hayatına üniversiteden mezun olduktan sonra muhabir olarak Türkiye Gazetesi’nin Ankara Temsilciliği’nde başlayan Şimşek, ardından Polis ve adliye muhabirliği, Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı ve TBMM Muhabirliği görevlerini yürütmüştür. 

1993 yılında kurulan TGRT kanalı ile televizyonculuk kariyerine başlayan Latif Şimşek, akabinde kurulan TGRT HABER’in Ankara Haber Müdürlüğü görevini de yürütmüş ve 2007 yılına kadar buradaki görevine devam etmiştir. 

2007 yılında ise SES TV’de Haber Genel Yayın Yönetmenliği görevine getirilen Şimşek, 2010 yılına kadar görevini sürdürmüş ve aynı kanalda üç yıl boyunca “Çıkış Yolu” adlı tartışma programını hazırlayıp, sunmuştur.

Daha sonra 2010 yılında kurulan Beyaz Tv kanalına geçerek, burada da Haber Genel Yayın Yönetmenliği görevini üstlenen Latif Şimşek, ayrıca aynı televizyon kanalında yayınlanan “Derin Siyaset” adlı programı ilk olarak Şamil Tayyar ve Fikri Sağlar ile ve daha sonra ise Şamil Tayyar ve Hulki Cevizoğlu ile yapmıştır. Aynı zamanda Nagihan Alçı ile de "Med-Cezir" programlarını sunan Şimşek, Can Ataklı ve Rasim Ozan Kütahyalı ile de “Dinamit” adlı programı sunmuştur.

Son olarak Beyaz Tv ekranlarında yayınlanan Dinamit adlı programı hazırlayıp sunan Latif Şimşek, evli ve iki çocuk babasıdır.