Medya
27 Kas 2013 09:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:46

Beyaz TV haber bültenini Melih Gökçek mi hazırlıyor?

Beyaz TV İzmir'deki sel baskınını öyle bir haberleştirdi ki bülteni Melih Gökçek mi hazırladı diye sormadan edemedik...

Milliyet Cadde yazarı Sina Koloğlu, Beyaz TV'de yayınlanan 'Moderatör' programında, İzmir'le 'kafa bulduklarını'belirtti. Kanalın rekor İzmir haberine değinen Koloğlu'nun yazısı şu şekilde:

BEYAZ TV’DEN REKOR İZMİR HABERİ: 10 DAKiKA

İzmir’i sel aldı götürdü. Bu sefer fena götürdü ama. Fırsat bu fırsat Beyaz TV dayandı. Pazartesi “Moderatör” programında tam 10 dakika İzmir’le “kafa” buldular: “Kentin yetersiz alt yapısı çöktü”, “Sosyal medya sallandı, belediye odun dağıtacağına alt yapıya baksın”, “Bu durum İzmir’in CHP’li belediyesinin içine düştüğü aciz durumu acı bir şekilde gözler önüne serdi”, “Belediye hiçbir şey yapamadı. İzmirliler neye uğradıklarını şaşırdı”, “Göle dönen yollarda ördek yüzdü”.
İtfaiye’nin merkezini su basmasıysa ayrı bir başlıkta verildi: “Efendim İzmir’in halini gördünüz. Herkesin yardıma ihtiyacı varmış gibi görünüyordu. İlk kimi ararsınız itfaiye değil mi? Ama itfaiyenin de yardıma ihtiyacı vardı. Orayı da su basmıştı...”

Araya Melih Gökçek ve Şamil Tayyar’ın tweetleri de serpiştirilerek haber daha da zenginleştirildi. Haber, saat 17.50’de başladı, tam 18.00’de bitti. Bir haber bülteni için epey geniş sayılacak bir zaman dilimi harcanmıştı.

Gökçek’in İzmir’den “rövanşı” almasının rahatlığıyla diğer kentlerdeki sel haberlerine geçildi. Görüntüler İzmir’i aratmasa da “Sağnak, yurdun  birçok yerinde yaşamı olumsuz etkiledi” cümlesiyle “yumuşak bir geçiş” yapıldı. Ah bu sular seller milleti ne hali getirdi edası vardı. Önemli olan İzmir’di; eh bu yağmur da “iyi malzeme” vermişti!"