Dünya
10 Haz 2021 10:02 Son Güncelleme: 10 Haz 2021 10:59

Beyaz Saray’dan Erdoğan-Biden görüşmesi yorumu geldi! ‘Diplomasi için bir fırsat…’

Beyaz Saray’dan ABD Başkanı Joe Biden ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın görüşmesinden ne beklenmesi gerektiği sorusuna ‘diplomasi için bir fırsat’ yanıtı geldi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, düzenlediği basın toplantısında bir gazeteci “Biden-Erdoğan ikili görüşmesinden ne beklemeliyiz?” sorusuna yanıt verdi.

“CİDDİ ANLAŞMAZLIKLAR YAŞADIĞIMIZ…”

T24’ün aktardığına göre “Bu ilişki, yapıcı bir şekilde birlikte çalışmaya devam edilmesi gerektiğini hissettiğimiz alanların ve fırsatların olduğu, aynı zamanda ciddi anlaşmazlıklar yaşadığımız alanların da olduğu bir NATO ortağıyla olan ilişki” diyen Psaki, devamında şöyle konuştu: “Bu, Başkan Biden'ın, ilk yurt dışı ziyaretinde ikili görüşmeyi öncelik edinmenin önemli olduğunu hissettiği yüz yüze diplomasiye sahip olmak için bir fırsat.”

“DAHA FAZLASI OLACAKTIR”

Gazetecinin "Suriye gibi spesifik meseleler var mı?" sorusunu da yanıtlayan Psaki, "Eminim bölgesel güvenlik konuları, ekonomi, Covid-19 gibi küresel topluluğu etkileyen meseleleri konuşacaklardır. İkili görüşmeye yaklaştıkça eminim daha fazlası olacaktır" dedi.

İLK KEZ YÜZ YÜZE GÖRÜŞÜLECEK

Biden, dört gün geçireceği Britanya'nın ardından 13 Haziran günü Belçika'nın başkenti Brüksel'e geçecek. 14 Haziran'da gerçekleştirilecek NATO Zirvesi'ne katılacak olan Biden, burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile başkan olarak ilk yüz yüze görüşmesini gerçekleştirecek. Görüşmede ikili ilişkilerin kapsamlı şekilde ele alınması bekleniyor.