Dünya
09 Eki 2022 13:02 Son Güncelleme: 09 Eki 2022 13:07

Beyaz Saray'da Hunter Biden krizi büyüyor! Soruşturmayı saptırmak için yaptıkları şoke etti

ABD Başkanı Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden, her geçen gün yeni bir skandala imza atıyor. Bilgisayarının içindeki dökümanlar ifşa olduktan sonra hakkında açılan soruşturmalar Hunter Biden'ı iyice zor durumda bırakırken, Beyaz Saray'dan yeni bir hamle geldi.

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden’ın oğlu Hunter Biden için harekete geçti. Hunter Biden’ın kişisel bilgisayarındaki dökümanların ele geçirilmesi ve belgelerin sızdırılması büyük bir skandala neden olmuştu.

Beyaz Saray şimdi Hunter Biden ve ABD'nin Afganistan'dan çekilmesi de dahil her konu için açılan soruşturmalardan kurtulmaya çalışıyor. Bunun için adeta bir personel ordusu tutan Beyaz Saray’ın iletişim ve savunma görevini üstlenecek olan kişilere yılda 265 bin dolar ödeyecek.

265 BİN DOLAR ÖDEYECEK

Mayıs ayında başkan danışman yardımcısı olarak Gazi İşleri Bakanlığı'nın başsavcısı Richard A. Sauber görevlendirildi. Sauber bu iş için Beyaz Saray’dan yıllık 155 bin dolar maaş alacak. Resmi iletişimi yürütmek için de Camala Harris’in 2020 seçimlerindeki kampanyasında yer alan Ian Sams işe alındı. Sams ise yıllık 110 bin dolar maaş alacak.

Beyaz Saray’ın soruşturmaları kapatmak için kurduğu ekibin daha da büyümesi ve operasyonel harcamaların da artması bekleniyor.

Temsilciler Meclisi Üyesi James Comer, halkın soruşturmalarda şeffaflığı hak ettiğini dile getirerek “Beyaz Saray, Amerikan vergi mükelleflerinin pahasına kongre gözetimi ve hesap vermeyi engellemek için personel işe alıyor” dedi.

DENİZAŞIRI ÜLKELERLE KARANLIK İŞ ANLAŞMASI

Beyaz Saray’ın üstünü örtmek istediği soruşturmalar arasında koronavirüsün kökeni, ABD’nin Afganistan’dan çekilmesi gibi konular yer alıyor. Partinin seçim araştırması, Hunter Biden ve babası Başkan Biden'ın denizaşırı ülkelerdeki karanlık iş anlaşmalarında ne tür bağlantılara sahip olduğuna odaklanacak.