Dünya
16 Mar 2022 13:24 Son Güncelleme: 16 Mar 2022 13:24

Beyaz Saray, Putin’in hatasıyla alay etti! ‘Listede Biden yerine…’

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Moskova yönetiminin savaş sonrası uygulanan yaptırımlara karşı misillemelerini değerlendirdi. Kendisi dahil listede yer alan yetkililerin hiçbirinin Rusya'da mal varlığı ya da banka hesabı olmadığını söyleyen Psaki, Rusların listede Biden'a yer vermek isterken ismini karıştırarak, Biden'ın ölmüş olan babasına yaptırım uyguladığını söyledi ve "Işıklar içinde uyusun" diyerek Putin yönetimiyle alay etti.

Rusya'nın, 'askerden ve Neo-Nazilerden arındırma' bahanesiyle Ukrayna topraklarına girmesinin ardından iki ülke arasında patlak veren savaş bütün hızıyla sürerken, Batılı yönetimlerden de Rus işgaline tepkiler, ekonomik yaptırımlar şeklinde vücut buldu. AB ülkeleri ve ABD, Moskova rejimine karşı ağır yaptırım kararları alırken, Ruslar da ABD'li yetkililere misilleme yapmak için Beyaz Saray yetkililerinin Rusya'daki mal varlıklarını dondurma kararı aldığını duyurdu.

Karara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, yaptırım listesinde yer alanların hiçbirinin Rusya'da mal varlığının olmadığını, ayrıca Başkan Biden'ı listeye almak isteyen Moskovalı yetkililerin, ismini karıştırarak başkan yerine babasına yaptırım uyguladıklarını öne sürerek alay etti.

"IŞIKLAR İÇİNDE UYUSUN"

Psaki, Rusya'nın aralarında ABD Başkanı Biden, kabine üyeleri ve kendisinin de bulunduğu ABD'li yetkililere yaptırımlar getirmesini de değerlendirdi. Kendisi dahil yaptırım listesine alınan yetkililerin hiçbirinin Rusya'da mal varlığı ya da banka hesabı olmadığına dikkati çeken Psaki, "Hiçbirimiz Rusya'ya turistik geziye gitmeyi de düşünmüyoruz" dedi.

Psaki, yaptırım listesinde "Joseph Robinette Biden" ismi bulunduğuna ve Başkan Biden'ın adının sonunda "oğlu" anlamına gelen "Junior (Jr)" takısı olduğuna dikkati çekerek "Başkan Biden'ın isminde Jr takısı var. Rusya, Başkan Biden'ın babasına yaptırım uygulamış olabilir. Işıklar içinde uyusun" şeklinde espri yaptı.