Gündem
17 Kas 2015 10:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:11

Beyaz Saray muhabirinden Obama'yı şok eden soru: Bu p..leri neden...

ABD Başkanı Barack Obama, Uluslararası Basın Merkezi'nin 2 numaralı salonunda basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'nin dönem başkanlığında gerçekleştirilen G20 Liderler Zirvesi kapsamında ABD Başkanı Barack Obama, Uluslararası Basın Merkezi'nin 2 numaralı salonunda basın toplantısı düzenledi.

OBAMA'YA "NEDEN BU P*ÇLERİ YENEMİYORUZ" SORUSU

Beyaz Saray muhabiri Jim Acosta, Obama'ya İngilizce "Why we can't, take out these bastards?" şeklinde yani "Beni yanlış anlamayın. Neden bu p.çleri neden yenemiyoruz?" sorusunu yöneltti. Obama'yı gülümseten soruyu çevirmen "Neden bu kötü adamları yenemiyoruz?" diye çevirdi.

"ASKERİ RAKİBİMİZ DEĞİL"

Obama ise bu soruya diplomatik bir yanıt vererek şunları söyledi:

"Bizim stratejimizin ne olduğunu çok iyi açıkladığımı düşünüyorum. Söylemiş olduğum gibi bu geleneksel bir askeri rakibimiz değil. Orada bildiklerimizi tuttuğumuz süreceonların varlığını engelleyebiliriz. Ancak bu tarz şiddet içerikli gurpların varlığına son vermez bu. Bu yüzden de biz çalışması mümkün olan stratejiyi sürdürüyoruz



"ORTAYA KOYDUĞUMUZ STRATEJİ İŞE YARAYACAK"

Ortaya koyduğumuz stratejiyi yoğunlaştıracağız. İleri sürdüğümüz bu strateji işe yarayacak olan strateji. Ama en başından beri söylediğim gibi bu zaman alacak. Paris saldırılarının ardından başka şeylerin de yapılması gerektiğini söyleyenleri dinlediğimde ilginç olan bir şey var.

"ASKER GÖNDERMEK HATA OLUR"

Önerdikleri şeyler aslında bizim zaten yaptığımız şeyler. Yalnız istisna olan şu. Sahaya çok sayıda asker göndermemiz gerektiğini söyleyen bazı kişiler oldu. Dünyadaki en iyi orduya sahip olduğumuzu unutmayın. Ben bu orduya yıllardır liderlik yapıyorum, çeşitli seçenekleri tartışıyorum. Bunun bir hata olacağı sadece benim görüşüm değil, sivil ve askeri danışmanlarım da aynı görüşü paylaşıyor."