Gündem
31 Ara 2020 10:57 Son Güncelleme: 31 Ara 2020 12:29

Beyaz Futbol’da bir skandal daha…Türk Ordusu personeline çirkin sözler!

Televizyon ekranlarında skandallarla adından sıkça söz ettiren Beyaz TV’de yayınlanan Beyaz Futbol programı bu kez Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına çirkin sözlerle gündeme geldi.

Gökçeklere ait Beyaz TV ekranlarında yayınlanan “Beyaz Futbol” programında, yine tepki çeken sözler sarf edildi.

Rasim Ozan Kütahyalı’nın Boşnakları hedef aldığı ahlaksız sözleri gündemdeki yerini korurken Beyaz Futbol programında yorumculardan Sinan Engin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapan astsubayları alaya alan sözler sarf etti.

Engin'in sözlerinin Rasim Ozan Kütahyalı'nın da aralarında olduğu diğer yorumcular tarafından kahkahalarla karşılandığı görüldü.

Engin şunları söyledi: 

“Rasim seni kime benzetiyorum biliyor musun? Hani bu askeriyede başçavuşlar vardır…Anladın mı? Evinde fırçayı yerler gelir eri fırçalarlar... Biz askerdeyken bir tane bizde bir başçavuş vardı. Bu da böyle…”

Programın kaydının yayınlandığı Beyaz Futbol Youtube sayfasında, Sinan Engin’in sözleri kesildi.  

İşte o sözler...

CHP'DEN TEPKİ
CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, astsubayların alaya alındığı programa Twitter hesabı üzerinden tepki gösterdi. Sarıbal, "Abuk sabuk benzetmelerle her yayında farklı bir kesimi inciten, hakaret eden bu adamların derdi nedir, anlayan var mı?" diye sordu.

TEMAD ÖZÜR DİLEMEYE ÇAĞIRDI

Olayın öğrenilmesi üzerine Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Genel Başkanı Hamza DÜRGEN, dün sosyal medya hesabından gerekli işlemin başlatıldığını açıklamıştı. Bu gün ise TEMAD'ın resmi internet sayfasından yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Beyaz TV isimli televizyon kanalında 27 Aralık 2020 tarihinde yayınlanan “Beyaz Futbol” adlı spor programda yorumcu Sinan Engin’in, diğer yorumcu Rasim Ozan Kütahyalı’ya hitaben “Seni kime benzetiyorum biliyor musun? Hani bu askerideyken başçavuşlar vardı, anladın mı, evde fırçayı yerler, gelip bize bağırırlardı” şeklinde başlayıp, yine aynı yakışıksız üslupla devam eden düşünce ve basın özgürlüğü sınırlarını aşan konuşmaları üzülerek öğrendik.

Askerlik mesleği vatanı savunmak gibi kutsal bir amaç için yapıldığı için milletimizin hassas olduğu, alay ve eğlence konusu edilmemesi gereken bir meslektir. Hele hele vatanı, milleti, bayrağı, toprağı uğruna seve seve en çok gazi ve şehit veren kahraman astsubaylar için bu saygısız ifadelerin kullanılması binlerce muvazzaf, sözleşmeli, emekli astsubay meslektaşlarımızı ve ailelerini rahatsız etmiş ve incitmiştir. 

Şu anda dahi gerek yurt içinde vatanın her karış toprağında, gerek yurt dışında Irak’ta, Suriye’de, Libya’ da, her tür hava ve arazi şartlarında vatanı ve canı pahasına mücadele eden hiçbir asker, hiçbir astsubay ‘evden yediği fırçadan kaçmak’ için oralarda bulunmamaktadır. 

Talihsizlik olarak değerlendirdiğimiz ve art niyetli olmadığına inanmak istediğimiz, bu tür alaycı ifadeleri kınıyor ve söz konusu televizyon kanalını bu konuda bir tekzip yayınlayıp, özür dilemeye davet ediyoruz.”

BİR TEPKİ DE CEMAL ENGİNYURT'TAN

DP’li Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt da yaşanan duruma sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Enginyurt yaptığı açıklamada, “Kahraman astsubaylara dil uzatana yazıklar olsun. Beyaz Futbol adlı spor programında yorumcu Sinan Engin, Rasim Ozan'a ‘Ben seni kime benzetiyorum biliyor musun? Hani askerideyken başçavuşlar vardı. Evde fırçayı yerler, gelip bize bağırırlardı.’ Sinan efendi! Özür dile” sözlerine yer verdi.