Gündem
14 Ara 2022 22:29 Son Güncelleme: 15 Ara 2022 00:13

Beşiktaş'ta 'rüşvet' operasyonu: Murat Hazinedar sağlık kontrolünden geçirildi

Beşiktaş Belesiyesi'ndeki rüşvet operasyonu kapsamında dün akşam saatlerinde Kastamonu Tosya'da gözaltına alınan eski belediye başkanı Murat Hazinedar, sağlık kontrolünden geçirildi.

Beşiktaş Belesiyesi'ndeki rüşvet operasyonu kapsamında dün akşam saatlerinde Kastamonu Tosya'da gözaltına alınan eski belediye başkanı Murat Hazinedar, İstanbul'a getirilerek Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. 

NE OLMUŞTU?

Beşiktaş Belediyesi'ne 'çıkar amaçlı örgüt kurma', 'rüşvet alma', 'irtikap' gibi suçlardan operasyon düzenlendi. Soruşturma 2016 yılında 2 müfettişin yaptığı incelemelerle başladı. Müfettişler belediyede yaptıkları incelemelerde verilmemesi gereken ruhsatların verildiğini fark edince araştırmaları derinleştirdi. Yapılan incelemenin ardından da belediyede 'rüşvet' ağı olduğunu fark eden müfettişler, hazırladıkları raporları İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletti. Raporların ardından konuyla ilgili soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında Beşiktaş eski Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın da bulunduğu 17 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkardı.

Kararla birlikte Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri şüphelilerin kaldıkları tespit edilen İstanbul merkez olmak üzere Ordu, Ankara ve Çanakkale’deki çok sayıda adrese dün sabah eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda Beşiktaş eski belediye başkan yardımcıları Rıfat Örnek ile Hüseyin Avni Sipahi, mevcut zabıta müdürü Selçuk Bartınlı ve halen görevde bulunan zabıta memurlarının da aralarında bulunduğu 16 şüpheli gözaltına alındı.

Hakkında yakalama kararı bulunan eski belediye başkanı Murat Hazinedar ise Kastamonu Tosya'da yakalanarak gözaltına alındı.

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİNDEN AÇIKLAMA

Beşiktaş Belediyesi'ne 'çıkar amaçlı örgüt kurma', 'rüşvet alma', 'irtikap' gibi suçlardan operasyon düzenlenmesinin ardından mevcut belediye yönetimi açıklama yaparak durumun kendileriyle ilgisi olmadığını açıklamıştı. Açıklamada, “Bugün çeşitli basın yayın organlarında “Beşiktaş Belediyesi’ne operasyon” başlıklı bazı haberler yer almaktadır. Bu haberler 2014 ve 2018 yılları arasında başlatılan bir sürece ilişkin olup, belediyemizin mevcut yönetimi ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır” denildi.

ESKİ BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANI MURAT HAZİNEDAR KİMDİR?

Murat Hazinedar 1971 yılında İstanbul'da doğdu. Aslen Ordu Fatsalı olan Hazinedar, Kabataş Erkek Lisesi'nde okudu. 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1997 yılında kendi hukuk bürosunu kurdu.

1966 yılında Özlem Hazinedar ile evlendi. Çiftin 1 oğlu var. Avukat olan Özlem Hazinedar 2021 yılında İYİ Parti'ye katıldı.

1986 yılında ANAP gençlik kollarında siyasi hayatına başladı. 1999 yılında CHP'ye katıldı. 2009 yılında siyasi yaşamına TDH'de devam etti. 2013 yılında Mustafa Sarıgül ile beraber CHP'ye tekrar üye oldu. 2014 yılında CHP'nin Beşiktaş Belediye Başkan Adayı oldu ve seçimi kazandı.