Spor
11 Ara 2023 19:29 Son Güncelleme: 11 Ara 2023 19:31

Beşiktaş'ta krizin arka planında ne var? 'Bazı duyumlar aldım'

Beşiktaş Futbol Takımı'nda Vincent Aboubakar, Valentine Rosier, Eric Bailly, Rachid Ghezzal ile Jean Onana'nın kadro dışı bırakılması sonrası siyah-beyazlıların efsane ismi İbrahim Üzülmez, dikkat çeken ifadeler kullandı.

Beşiktaş, performans düşüklüğü ve takım içindeki uyumsuzlukları nedeniyle Vincent Aboubakar, Valentine Rosier, Eric Bailly, Rachid Ghezzal ile Jean Onana’nın kadro dışı bırakıldığını açıkladı. Mynet Spor'a özel açıklamalarda bulunan İbrahim Üzülmez, yaşanan bu kadro dışı gelişmesinin arka planını anlattı.
 
"İSTANBUL'A TAMAMEN PARA KAZANMAYA GELMİŞLER"
 
"Kadro dışı bırakılan oyuncuların aidiyet duyguları yok. Ben sezon başından beri tüm maçları izliyorum. Bu oyuncular tamamen İstanbul'a para kazanmaya gelmiş. Profesyonellikten uzaklar ve bu kadro dışı bırakılan oyuncuların tamamı Fransızca konuşuyor."
 
"SKANDAL BİR PLANLAMA YAPILMIŞ"
 
"Sezon başında skandal bir planlama yapılmış. Bunları kim yaptıysa onlar da konuşsun. Beşiktaş taraftarına yazık. Yeni bir başkan gelmiş, skandal futbol var."
 
"ABOUBAKAR İLE İLGİLİ SÖYLENTİLER VAR"
 
"Aboubakar ile ilgili son dönemde söylentiler var. Aboubakar daha bunları yalanlamadı bile. Beşiktaş'tan kimse üstün değildir. Oyuncular profesyonelliği ve saha içinde oynamayı bırakmışlar. Sadece para kazanalım derdine düşmüşler. Çok yazık oluyor."
 
"BEN OLSAM ÜMRANİYE'YE SOKMAZDIM"
 
"Vücut dilleri negatif. Aidiyetten uzaklar. Doğru bir karar. Ümraniye'ye de giremeyecekler. Ben olsam bunları Ümraniye'nin kapısından içeri sokmazdım. Antrenmanlarını başka yerde yaptırırdım."
 
"BEN BAZI DUYUMLAR ALIYORUM..."
 
"Ben bazı oyuncularla ilgili duyum alıyorum. Mutfak ekibine bile selam vermeyenler varmış. Bu selam vermeyen kişiler, açıklanan kadro dışındaki oyunculardan oluşuyor. Size bir cümle kuracağım ve ben bunu Türkiye'de ilk söyleyenlerdenim. Türkiye'ye gelen yabancı oyuncuların parası beni ilgilendirmiyor. Bu oyuncuları limon gibi sıkıp faydalanacaksınız. Oyuncunun yeteneğinden önce karakterine bakacaksınız. Sezon başında hata var."
 
"ONANA'YA VERİLEN 4 MİLYON EURO'YA YAZIK"
 
"Onana'ya verilen 4 milyon euro'ya yazık. Bu adamın kadro dışı bırakılması çok yerinde bir karar. 4 maç bile oynamamışsın."
 
"BEŞİKTAŞ'IN DNA'SINA AYKIRI"
 
"Bunun devam edeceğini düşünmüyorum. Kadro dışılar bitmiştir. Devre arası takviyeler yapılır. Oyuncular kendine çeki düzen verir. Alınan mağlubiyetlerde bile futbolcuların yüzü gülüyordu. Bunlar Beşiktaş'ın DNA'sına aykırı hareketler. O zaman ben size bu kadar parayı niye veriyorum?"
 
"2 SENEDİR 2 MAÇ OYNAMADIN"
 
"Ghezzal konusu, bu camia sana sahip çıktı, bu taraftar sana penaltı attırdı Cenk'in elinden aldırıp. Bu taraftarın karşısında 2 senedir 2 maçın yok. Aldığı parayı bilmem ama 2 senedir 2 maç oynamadın. Yazıktır günahtır. Fenerbahçe maçında Ferdi'yi, Sebastian Szymanski'yi görüyorsun. Canını dişine takıyor. Ghezzal oyuna giriyor yürüyor. Yazık günahtır. Bunları Ümraniye'ye almayacaksın. Yetenek bir yere kadar. 5 derecede maça gelmiş taraftar seni bağrına basarken, ben bunu kabul etmiyorum."
 
"KADRO DIŞI KARARINA ÜZÜLEN YOKTUR"
 
"Kadro dışı olayı bazı oyuncuların hoşuna bile gitmiştir. Bundan sonra herkes sonuna kadar bağlı kalmaya çalışacaktır. Profesyonel hayat bu. Futbolda bunlar var. Bu oyuncular kadro dışı kaldı diye üzülen yoktur bence. Öyle bir hava var çünkü takımda."
 
"RIZA ÇALIMBAY'IN PAYI VARDIR"
 
"Açıklamada Samet Aybaba'nın isminin geçtiğine bakmayın. Rıza Çalımbay'ın da payı vardır kadro dışı kararında. Ayıp bir şey değil bu. Ortak şekilde oturulup alınan kararlar bunlar."
 
"BEŞİKTAŞ'TA KRİZ VAR"
 
"Beşiktaş'ta kriz var evet ama kadrosu rakiplerin gerisinde. Fenerbahçe ve Galatasaray çok öndeler. 1-2 senedir Ghezzal ve Aboubakar ne oynadı?"
 
"ABOUBAKAR İLE İLGİLİ SÖYLENTİ DOĞRUYSA..."
 
"Aboubakar ile ilgili söylenti var ve bu söylenti doğru ise skandaldır. Saç ektirme, Afrika milli takımı... Böyle bir düşünceyi ben hainlikte sayarım. Buna ihtimal vermek istemiyorum. Bunun iş karşılığındaki ismini taraftarlar bilir herhalde. Bu camianın DNA'sına yakışmaz bunlar. Biz asla Beşiktaş'ın aidiyetlerini bırakmadık. Yeteneklerimiz çerçevesinde mücadele ettik. Milli takımda rahat oynayabilmek için Beşiktaş'ta oynamıyorsa bu büyük skandaldır."
 
"BU TAKIMDA BAŞARILI OLMAK KOLAY DEĞİL"
 
Rıza Çalımbay, Beşiktaş'ın efsanesidir. Geçmiş dönemde, en büyük dönemlerde oynamış efsane bir abimdir. Rıza Çalımbay kaos ortamında geldi. Bu takımda başarılı olmak kolay değil. Profesyonellikte insanlar oynattığı futbola bakarlar. En az suç Rıza hocadadır. Beşiktaş bundan kötü dönemler de yaşadı ama çıktı mücadele etti. Rıza hoca bunları aşılamalı. İşi kolay değildi.
 
"KARAKTER ANLAMINDA SIKINTILI OYUNCU GRUBU VAR"
 
"Şans verilmeli, devam edilmeli hocayla. Mental olarak bitmiş bir oyuncu grubu var. Karakter anlamında sıkıntılı hepsi. Bu oyuncu gurubunun daha önce gönderilmesi gerekiyordu. 8 tane Fransızca konuşan bir oyuncu grubu var. Sezon başını sorgulamak lazım. Bu yapılanmayı kimler yaptı? Onu sorgulamak lazım. Kimse oyuncuları ben aldım demiyor. Başarılar diliyorum Rıza hocama."
 
OYUNCULARIN ANTALYA KAMPINA GİTMEK İSTEMİYOR İDDİASI
 
"Böyle bir şey söz konusu olabilir mi? Ben Antalya'ya gelmiyorum diyen oyuncuyu deşifre etmek gerekir. Kim bunlar? Senin işin bu, senin görevin bu. Yazık değil mi bu düşünceye? Profesyonellikten uzaklaşmış bir düşüncedir. Hepimiz kampa gittik. Bu oyuncularla senin başarılı olma şansın var mı? Beşiktaş DNA'sına yakışan bir oyuncu grubu transfer edilmeli."
 
"BEŞİKTAŞ TARAFTARINA TEŞEKKÜR EDİYORUM"
 
"Bu soğukta bile onları gördüğüm zaman üzülüyorum. Hiçbir beklenti içinde olmadan bunu söylüyorum. Bugün 'deli ibo' olarak ilgi görüyorsam onların sayesinde. Bu taraftar, bu futbolu hak etmedi. Puan farkı olmasına rağmen derbiye gelip tıklım tıklım tribünü doldurdular. Taraftardaki istek, futbolculara yansımıyor. Taraftarlar takımına her zaman sahip çıkar. Puan farkı önemli değil. Diğer maçlarda yine stadyum tıklım tıklım dolar. Böyle bir taraftardır Beşiktaş taraftarı. Hepsine teşekkür etmek istiyorum. Derbide ellerinden geleni yaptılar."