Gündem
09 Nis 2013 14:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:07

BEŞİKTAŞ MAĞLUBİYETİ ROMANTİK YAZARI ÇİLEDEN ÇIKARTTI! VİDEO

Bursaspor'a yenilen Beşiktaş'ın mağlubiyeti Hürriyet Gazetesi Yazarı Orhan Can'ı çileden çıkarttı.

Beşiktaş yönetimine canlı yayında çok sert eleştirilerde bulunan Can, efsane hoca Serpil Hamdi Tüzün’ün de hakkının yendiğini söyledi.

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Tahir Sarıkaya’nın sunduğu Uyan Türkiyem programına konuk olan Hürriyet Gazetesi Yazarı Orhan Can, Beşikta’ı fena bombaladı.

Bursaspor’a yenilen Beşiktaş’ın mağlubiyetine çok sert eleştirilerde bulunan Orhan, ’Takımı küçülterek, vizyonunu aşağı indirerek büyük takım olamazsınız. Siz Beşiktaş’ın başına ’Küçülteceğiz’ diye geldiniz. Olmaz böyle ’ ifadelerini kullandı.

’DÜN AKŞAM REZALETTİ ’

Beşiktaş’ın küçük bir Anadolu takımını yendiği zaman Barcelona’yı yenmiş gibi sevindiğini söyleyen Can, şöyle devam etti:

’Fenerbahçe’yi yendik diye bayram yaptık. Doğrudur Fenerbahçe’yi yenmek çok güzel bir şey ama adamlar top oynadılar. Beşiktaş top oynamadı, son saniyede şans bizden yana oldu. Yalancı bahar yaşıyoruz, aldanmayın dedim. Asıl büyük maçlar Anadolu ekiplerine karşıdır dedim. İşte Trabzonspor maçı bir ölçüttür. Trabzon’a gittiniz tel tel döküldünüz, dökülen Trabzon karşısında döküldünüz. Sonra Kasımpaşa yendi sizi. Beşiktaş’ın Kasımpaşa’yı yenmesi büyük haber değildir. Beşiktaş’tır bu yenmesi lazım. Ama Beşiktaş yenilirse daha büyük bir haberdir. Siz  yönetim olarak böyle bir ekibi, böyle bir kulübü bu hale getiriyorsanız şapkanızı önünüze koyacaksınız, düşüneceksiniz. Dün akşam yaşanan rezaletti. Peki siz Dentinho denen adamı niye aldınız. Dünyanın parasını verdiniz, yedek kulübesinde oturtmak için mi? ’

’BEŞİKTAŞ’IN DURUMU ÇOK VAHİM ’

’Bir tek bu maçta değil, sezon başından beri 90 dakika boyunca Beşiktaş’ın bir organize atağı var mıdır, çalışılmış pozisyonları var mıdır? ’ diye soran Orhan Can, ’Durum çok vahimdir. Biz bu kadroyla, bu anlayışla, bu zihniyetle Kapıkule’den dışarı çıksak karşımızdaki Avrupa takımı bize acımaz. 3-0 da bırakmaz. Daha kötü durumlara düşeriz. Bir şeyi yönetmek için vizyonunuzu büyük tutacaksınız. Büyük takımlar küçülmezler, sürekli büyürler ’ şeklinde konuştu.

’SERPİL HAMDİ TÜZÜN’ÜN HAKKI YENDİ ’

Orhan Can, efsane hoca Serpil Hamdi Tüzün’ün hakkının yendiğini savunarak şunları söyledi:

’Serpil Hamdi Tüzün bizim efsana hocamız; İnönü’de bir resmi bile yok. Peki o övünülen futbolcuları kim yetiştirdi? Beşiktaş’ın rüzgar gibi estiği yılların ilk ekinini kim yaptı? Neden Nevzat Demirdoğan’ın bir fotoğrafı yok? Ne kadar ayıp. Serpil Hamdi Tüzün deyince 5 dakika değil, 15 dakika düşüneceksin. İlk kupaları Türkiye’ye kim getirdi. Hakkı yenen bir hocadır o. Avrupa gibi bir bazda genç millileri ilk kez şampiyon eden hocadır. Elinizde Serpil Hamdi Tüzün gibi bir altın var, ne yapıyor evde oturuyor. Hani eski Beşiktaş’ı çıkaracaktınız? Neden bu hocaya görev vermiyorsunuz?


İŞTE O ANLAR VİDEO