Gündem
14 Mayıs 2020 13:33 Son Güncelleme: 14 Mayıs 2020 17:00

Beşiktaş Kulübü'nde koronavirüs şoku! Toplam vaka 10'a yükseldi

Beşiktaş Kulübü yaptığı açıklamada, 8 kişinin koronavirüs test sonucunun pozitif çıktığını duyurdu. 9 Mayıs'ta da iki kişide koronavirüse rastlanan siyah-beyazlı kulüpte, toplam pozitif vaka sayısı 10'a yükseldi.

Beşiktaş Kulübü'nun futbolcular, teknik heyet ve tesis çalışanlarına dün ikinci kez yaptırdığı Covid-19 testinin sonuçları açıklandı.

Yapılan testler neticesinde, 8 kişide pozitif Covid-19 test sonucu tespit edildi.

BAŞKAN'IN TESTİ DE POZİTİF

Beşiktaş'tan yapılan yeni bir açıklamada ise, Kulüp Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin de testinin pozitif çıktığı belirtildi.

Beşiktaş koronavirüs şoku yaşarken, testi pozitif çıkan 8 kişiden 1'inin futbolcu, 7'sinin ise kulüp çalışanı olduğu iddia edildi. 

Beşiktaş'tan art arda yapılan açıklamalar ise şöyle:

"13 Mayıs Çarşamba günü, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde, tüm futbolcularımız, teknik heyetimiz ve tesis çalışanlarımıza ikinci kez Covid-19 testi yapılmıştır.

Yapılan testler neticesinde, sekiz kişide pozitif Covid-19 test sonucu tespit edilmiştir.

Testi pozitif sonuçlanan kişilerin takip ve tedavi sürecine, ilgili prosedürler doğrultusunda derhal başlanmıştır."

Beşiktaş’ta korona virüs testi pozitif çıktığı isimler arasında yer alan isimlerden Burak Yılmaz’ın Acıbadem Hastanesi’ne giriş yaptığı öğrenildi. Yıldız oyuncunun Altunizade’de bulunan hastaneye özel cipi ile giriş yaptığı görüldü.

Siyah beyazlılarda son yapılan korona virüs testinde başka kimlerde virüs tespit edildiği ise henüz belirsizliğini koruyor.

 TFF'DEN AÇIKLAMA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Yapılan kontrollerde Covid-19 testi pozitif çıkan Beşiktaş Kulübü futbolcu, teknik heyet, tesis çalışanlarına ve Beşiktaş camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, en kısa sürede sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.

KASIMPAŞA'LI FUTBOLCULAR DA YAKALANDI

Öte yandan, Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa'da da iki futbolcunun koronavirüs testinin pozitif çıktığı duyuruldu.