Televizyon
18 Oca 2018 10:43 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 01:57

Beşiktaş-Bayern Münih maçı televizyon tarihine geçecek! Çünkü...

Siyah beyazlılar, güçlü Alman ekibi önünde çeyrek final kovalarken Türkiye'de de bir ilk yaşanacak...

Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Bayern Münih ile eşleşen temsilcimiz Beşiktaş, ilk maçı deplasmanda oynayacak. Allianz Arena'da oynanacak karşılaşma 20 Şubat'ta saat 22.45'te başlayacak.

TARİHİ GÜN
14 Mart'taki rövanş ise bir ilke imza atacak... Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında farkındalık yaratmak için planlanan proje kapsamında bu önemli maçı Tivibu ekranlarından Türkiye'nin ilk ve tek kadın maç spikeri Semahat Özdoğan anlatacak.

2009 yılında Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi tarafından organize edilen dörtlü futbol turnuvası için karşı karşıya gelen Ankaraspor-Eskişehirspor'un mücadelesini, 4 kadın hakem yönetmiş, TRT ekranlarında canlı yayınlanan maçı Semahat Özdoğan anlatmıştı.



SEMAHAT ÖZDOĞAN KİMDİR?

Adana’da dünyaya gelen Semahat Özdoğan ilk eğitim aşamasından sonra yüksek öğrenimini Abant İzzet Baysal Üniversitesi İktisat Bölümünde aldı.

Bölümünü başarıyla bitirdikten sonra küçük yaşlardan beri hayalini kurduğu ve gerçekten istediği mesleğe yani spikerliğe yöneldi. Kısa zamanda bu alandaki başarısını ispat eden Özdoğan Kanal D, Eko TV , Hür Fm, Radyo D, Radyo Foreks ve BBC'de çeşitli spor programları hazırlayıp sundu.

Aynı zamanda bu dönemde Fanatik Gazetesi'nde de çalıştı. 1998 yılında ise TRT’nin açmış olduğu sınavı kazanabilen nadir isimlerden birisi olarak Trt’de çalışmaya başladı. Dünyada maç anlatan 3 kadın spikerden birisi olan Semahat Özdoğan Türkiye’de ise bu alanda rakipsiz. Bu yönüyle sadece Türkiye’de değil dünyada da isminden söz ettiren Özdoğan TRT’de radyo maç sunumlarının ardından geçtiğimiz yıllarda TSYD kupası maçını televizyondan anlatarak bu anlamda da bir ilke imza attı ve belki de ileride maç anlatacak pek çok kadın spikerin öncüsü oldu.

TRT’de maç anlatımlarının yanı sıra spor haberleri de sunan Özdoğan ayrıca TRT 3’te hafta içi her gece 23.30’da yayınlanan özgün formattaki spor haberlerini de başarıyla sunmaktadır.



Semahat Özdoğan’ın kişisel Twitter hesabından yaptığı bu paylaşım da, hazırlıkların şimdiden başladığı yorumlarına neden oldu.