Magazin
20 Eyl 2015 14:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:53

Berrak Tüzünataç: İlber Ortaylı beni öldürebilir!

TRT 1'de yayınlanan Filinta dizisinin dikkat çeken oyuncularından Berrak Tüzünataç Hürriyet'e ilginç açıklamalar yaptı.

Berrak Tüzünataç, TRT 1'de yayınlanan Filinta dizisine katıldı. Son dönemde Muhteşem Yüzyıl da dahil Osmanlı dönemini anlatan dizilerde boy gösteren Tüzünataç, "Osmanlı'yı yalayıp yuttum dersem İlber Ortaylı falan beni öldürebilir. Ama eğitim sisteminin verdiğinden çok daha fazla bilgiye sahip oluyorsun. Osmanlı tarihinin özellikle çalıştığım kısımlarına hakimim diyelim" diye konuştu.

Uzun zamandır ekranlarda görünmeyen Tüzünataç, Hürriyet'ten Hakan Gence'nin sorularını yanıtladı. Güzel oyuncu, 'Muhteşem Yüzyıl’ın ardından yine bir Osmanlı dizisinde yer almasına ilişkin ise "İnandırıcılık adına herhalde döneme uyan bir yüz olmak önemli. Ama Farah karakteri zaten “Hayır” demesi güç bir roldü." diye yorum yaptı.

DÖVÜŞ EĞİTİMİ ALMIŞ!

Karakter için dövüş eğitimleri alan Tüzünataç, "Bu kadar dövüş sahnesinden sonra ya dayak yiyeceğim birinden ya da birini döveceğim. Çekimler sırasında işin tekniğini, duruşunu, koreografisini öğrendim. Bıçak ve kılıç kullanmak için eğitimler aldım. Ata bindim." dedi.

"ÖYLE DERSEM ORTAYLI BENİ ÖLDÜREBİLİR"

"Elveda Rumeli’den bu yana tarihi yalayıp yuttunuz mu?" sorusuna ilginç bir yanıt veren güzel oyuncu, "Öyle dersem İlber Ortaylı falan beni öldürebilir. Ama eğitim sisteminin verdiğinden çok daha fazla bilgiye sahip oluyorsun. Osmanlı tarihinin özellikle çalıştığım kısımlarına hakimim diyelim." dedi.