Gündem
09 Tem 2010 21:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:27

BERLUSCONİ'YE KIZAN GAZETECİLER HANGİ YOLU SEÇTİ?

İtalyan radyo ve televizyon kuruluşları Berlusconi'nin teklif ettiği özel hayat yasasını protesto ediyor

İtalyan radyo ve televizyon kuruluşları Başbakan Silvio Berlusconi’nin teklif ettiği özel hayat yasasını protesto etmek için 24 saat sürecek greve başladı.

Bugün İtalya’dan çok fazla hatta belki de hiç haber gelmeyecek. Çünkü ülkedeki büyük gazetelerin neredeyse hiçbiri çıkmıyor. Bunun nedeni de muhabirlerin ve editörlerin aldığı 24 saatlik grev kararı. Greve radyo, televizyon ve internet gazetecilerinin de destek vermesi bekleniyor.

Bu eylemin amacı Silvio Berlusconi hükümetinin teklif ettiği özel hayat yasasını protesto etmek. İtalya’daki birçok editör, hâkim ve savcı yasanın amacının politikacıları, özellikle de kariyeri mali skandallarla ve seks skandallarıyla belirlenen Başbakan’ı korumak olduğunu söyledi.

"Ağız bağlama yasası" olarak bilinen bu girişim, polisin ve savcıların telefon konuşmalarını dinlemesine ve dinleme aygıtları koymasına engel olacak. Aynı zamanda gazetecilerin dinlemeden çıkan metinleri yayımlamasını da engelleyecek.

Şartlar ne olursa olsun, birini dinleyebilmek için alınan izinlerin süresi 75 günde dolacak, ardından her üç günde bir izinlerin yenilenmesi gerekecek.

ETİKETLER
#berlusconi