Gündem
03 Haz 2013 18:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:12

BERLUSCONI'NIN KANALINDAN ERDOĞAN'I ÜZECEK YORUM!

Taksim protestoları İtalya basınında Türk Baharı olarak değerlendirildi. Haberi yapan ise Erdoğan'ın yakın dostu Berlusconi'nin tv'si.

Corriere della Sera gazetesi internet sitesinde, gösterilerin diğer kentlere de sıçradığı, İzmir’de AKP binasına molotof kokteyli atıldığı belirtildi. Bunun yanında Erdoğan’ın suçu sosyal medyaya özellikle de Twitter’a attığı belirtilirken, 1000’in üzerinde yaralı olduğu yaklaşık 1700 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Mediaset grubuna bağlı yayın yapan Canale5 öğlen haberlerinde de gündemin ilk sıralarında Türkiye’deki gösterilere yer verilirken, "Türk baharı" ifadesinin kullanılması dikkat çekti. Haberde, gösteriler sırasında polis müdehalesiyle yaralanan eylemcilerin görüntülerine yer verildi, 1000’in üzerinde yaralı olduğu ve 1700 kişinin gözaltına alındığı duyuruldu.

La Repubblica Gazetesi internet sitesinde de "Türkiye’de çatışmalı bir gece daha. İslamcı partinin merkezi ateşe verildi" başlığı kullanıldı. Haber metninde Cumhurbaşkanı Gül’ün, "İyi niyetli olarak verilen mesajlar alınmıştır" sözlerine yer verildi. Türkiye’de 67 ilde yapılan protestolarda üç gündür 1700 kişinin gözaltına alındığı, bunlardan büyük bölümünün serbest bırakıldığı, 58 sivil ve 115 polisin yaralandığı açıklamasının yapıldığı belirtilirken, "Ancak Türk medyasına göre geçen Cuma sadece İstanbul’da 484 yaralı gösterici hastanelerde tedaviye alındı" denildi.