Dünya
06 Tem 2023 15:28 Son Güncelleme: 06 Tem 2023 15:30

Berlusconi’den sevgilisine rekor miras!

İtalya'nın eski başbakanlarından Silvio Berlusconi'nin mirası ortaya çıktı. Berlusconi'nin son günlerinde yanında olan sevgilisi Marta Fascina'ya 100 milyon Euro bıraktığı öğrenildi.

12 Haziran’da hayatını kaybeden Berlusconi’nin mirasını çocukları, eski eşi ve partneri arasında nasıl paylaştıracağı merak konusu olurken detaylar ortaya çıktı.

İngiliz haber ajansı Reuters’a konuşan aileye yakın kaynaklar, Berlusconi’nin en büyük çocukları Marina ve Pier Silvio’nun, babalarının kurduğu Fininvest isimli holdingin çoğunluk hisselerinde eş hisseler elde edeceğini söyledi.

Her iki ismin de Fininvest’in hisselerinin yüzde 53’ünü ortaklaşa kontrol edeceği belirtilirken Marina Fininvest’in başkanı olarak görev alıyordu. Pier Silvio ise şirketler grubunun gözdesi olan MediaForEurope’u yönetiyordu.

Berlusconi’nin 5 çocuğu daha önce hiçbir hissedarın şirketleri tek başına yönetmeyeceğini açıklamıştı. Berlusconi’nin ikinci evliliğinden olan ve babalarının şirketleriyle daha az ilgilenen çocukları Barbara, Eleonora ve Luigi Berlusconi’ye hisse verildiği kaydedildi.

Reuters haber ajansı, 2006’da yazılan mirasın sonuna Berlusconi’nin, “Teşekkürler, hepinizi çok seviyorum, babanız” yazdığını da aktardı.

MARTA FASCINA DA MİRASA DAHİL

Berlusconi’nin son günlerinde yanında olan partneri Marta Fascina ise mirastan pay alan isimlerden biri oldu. Fascina ve Berlusconi’nin kardeşi Paolo’ya 100’er milyon euro bırakıldı. Berlusconi ayrıca yakın arkadaşı Marcello Dell’Utri’ye de 30 milyon dolar bıraktı.