Gündem
04 Ara 2014 14:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:57

Berkin'in annesi TBMM'de fenalaştı

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan ve annesi Gülsüm Elvan ile basın toplantısı düzenledi. Berkin Elvan'ın vurulduğu olaylara ilişkin görüntüleri ilk kez izleyen Berkin'in annesi Gülsüm Elvan, gözyaşlarını tutamayarak fenalaştı.

Aygün, iki dakikalık görüntülerde, 14 yaşında bir çocuğun nasıl planlanarak sinsice katledildiğinin görüldüğünü ifade ederek, görüntüleri izletmeye başladı.

Görüntüleri izleyen anne Elvan, ağlamaya başladı. Gözyaşlarını tutamayan ve fenalaşan anne, salon dışına çıkarıldı.

Bu görüntülerin çok uzun mücadeleler sonucu bulunarak soruşturma dosyasına girdiğini belirten Aygün, "İstanbul Emniyet'i, görüntülerde yer alan kişilerin fiziki halleri ve yüzleri çok açık olduğu halde, 4 polisin ismini aylardır savcılığa bildirmedi. Bu nedenle de bu dosya tıkanmış durumda, kamu davası açılamıyor. Berkin'i böyle duvarların altına gizlene gizlene, korkakça öldürenler o kadar korkak ki mahkemeye gidip savunma yapmaya bile cesaret edemiyorlar" dedi.

Aygün, Berkin'in anne ve babası ile birlikte dün TBMM Başkanı Cemil Çiçek'le görüştüklerini ifade ederek, "Cemil Çiçek ilgileneceğini söyledi. Sözlerin değil eylemlerin takipçisi olacağız. Bu polislerin isimlerinin bir an evvel mahkemeye verilmesi ve kamu davası açılması lazım. Aksi halde Yavuz Bingöl'lerin kişisel reklamlarını yaptığı, başkalarının 14 yaşındaki bu çocuğun ölü bedeni üzerinden siyaset yaptığı utanılacak günleri görmeye devam ederiz. Dava bir an önce açılsın ve bu cinayetin failleri cezalandırılsın" diye konuştu.

Baba Sami Elvan da bu görüntüleri kendisinin daha önce izlediğini, ancak eşinin ilk kez izlediğini ve bu nedenle de çok duygulandığını söyleyerek, "Kimse bizim çocuğumuz üzerinden prim yapmasın, buna müsaade etmeyeceğiz. En son kişi hakkında 5 kuruşluk dava açacağız" dedi.

"Çok zor anlar yaşıyoruz; ayakta mıyız, toprakta mıyız bilmiyoruz?" diyen baba Elvan, basın mensuplarına, "Sizlere çok görev düşüyor, Berkin sizlerin ve Türkiye'nin çocuğu. Berkin'in davasına çok önem göstermenizi istiyoruz. Berkin'in başına gelenlerin diğer çocukların başına gelmemesi için sizlerin bu konuyu gündemde tutmasını ve bu katillerin bir an önce ortaya çıkması için destek olmanızı istiyorum" şeklinde seslendi.

Avukat Engin Gökoğlu da soruşturma dosyası hakkında bilgi verdi.

Soruşturmanın kendilerinin talebi üzerine başlatıldığını belirten Gökoğlu, soruşturmanın bir çok kez sürüncemede bırakıldığını kaydetti. Gökoğlu, soruşturmada tanıkları kendilerinin bulduklarını, olaya ilişkin önce yok denilen görüntülerin daha sonra dosyaya konulduğunu ifade ederek, "Failler bizim gözümüzde net, 4 kişi. Biz kimliklerini belirledik. İstanbul Emniyet Müdürlüğü de yapacağı küçük bir araştırma ile belirleyebilir" dedi.

Gökoğlu, bir polis dışında diğer polislerin isimlerinin soruşturma dosyasına girmediğini savunarak, dosyanın 4 savcı değiştirdiğini, ancak hiçbirinin tamamlayamadığını söyleyerek, İstanbul Valiliği, Emniyet Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün sorumluluğunda bu katliamın gerçekleştiğini iddia etti.