Reklam PR
21 Ara 2010 15:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:53

BERGÜZAR KOREL VE HALİT ERGENÇ'İN OYNADIKLARI REKLAMA NEDEN CEZA VERİLDİ?

İki ünlü oyuncunun reklamında oynadıkları bir firmaya yaklaşık 20 bin TL ceza kesildi...

Hırvatistan’da, büyük beğeniyle izlenen "1001 Gece" dizisinin başrol oyuncularının reklamında oynadıkları bir firmaya 10 bin avro ceza kesildi.

Hırvatistan’ın en çok izlenen özel kanalı RTL’de 22 Ağustostan itibaren izleyiciyle buluşan "Binbir Gece" dizisinin başrol oyuncuları Bergüzar Korel ve Halit Ergenç’in canlandırdıkları "Şehrazat" (Şeherzada) ve "Onur"un aşk hikayesi, bu ülkede büyük bir heyecanla takip ediliyor.

 "Şeherzada" ve "Onur"a duyulan bu sevgi nedeniyle Hırvatistan ve Bosna-Hersek’in en büyük marketler zinciri Konzum için bir süre önce çekilen reklam filminde Bergüzar Korel ve Halit Ergenç rol aldı.

Hırvatistan ve Bosna-Hersek’teki televizyonlarda beğeniyle izlenen bu reklam filminin yayınlanmaya başlamasının ardından, Hırvatistan Devlet Müfettişliği reklamın çekimleriyle ilgili inceleme başlattı. Yapılan incelemede, Konzum marketler zincirinin dahil olduğu Unex grubuna, "yabancı ülkenin vatandaşlarını Hırvatistan’da gereken izinleri almadan çalıştırdığı" gerekçesiyle 10 bin avro (65 bin Kuna) ceza kesildi.

Hırvatistan Devlet Müfettişliği yaptığı açıklamada, reklam çekiminin organizatörü Unex grubunun, oyunculara gerekli belgeleri sağlamadığı, bu nedenle ülkenin İş Kanununa aykırı davrandığı kaydedildi. Türk izleyicisini ekranlara bağlayan dizilerden biri olan "Binbir Gece", yaklaşık 7 ay önce Sırbistan’daki Fox televizyonunda yayınlanmasıyla birlikte büyük bir beğeni topladı. Diziye olan bu ilgi üzerine Bosna-Hersek, Hırvatistan ve Karadağ’daki televizyon kanalları da "1001 Gece"yi yayınlamaya başladı.

 "1001 Gece" bu ülkelerde gösterime girdiği günden bu yana en çok reyting alan dizi olma özelliği taşıyor. "Şehrazat" ve "Onur"a duyulan sevgiyle birlikte bu ülkelerde açılan Türkçe kurslarına da yoğun ilgi gösteriliyor.