Gündem
26 Şub 2013 21:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:02

BERFO ANA ŞARKI OLDU!

Şarkının sözleri Umur Talu'nun yazısından esinlenerek yazıldı.

Berfo Ana şarkı oldu. Genç Müzisyen Ahmet Murat Öztürk, 12 Eylül döneminde kaybolan oğlu Cemil Kırbayır’ın mezarını arayarak ömrünü tüketen, Berfo Ana için gazeteci Umur Talu'nun bir makalesinden esinlenerek şarkı besteledi.

 12 Eylül darbesinin hemen ardından gözaltında öldürülen oğlu Cemil Kırbayır’ın mezarını arayan ve 30 yıllık mücadelesinde amacına ulaşamadan geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Berfo Kırbayır artık şarkılarda yaşayacak. Daha önce de, Kars’taki Kafkas Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Savaş Öztürk eşi Sevgi Öztürk'le birlikte hazırladığı "Tomurcuk" adlı albümde, Berfo Ana'yı anlatan "Berfo" adlı bir türküye yer vermişlerdi.
Siabend adlı müzik grubunun kurucularından Murat Ahmet Öztürk’ün, ölümünden kısa bir süre önce Berfo Ana için hazırladığı "Berfosun" adlı şarkı, müzik paylaşım sitelerinde dolaşmaya başladı. Parçanın doğuşunu AKŞAM'a anlatan Öztürk, şunları söyledi:
“Şarkıyı Berfo Ana’nın ölümünden birkaç ay önce hazırlamıştım. Umur Talu’nun bir makalesinden esinlenerek sözleri oluşturdum. Beste ise tamamen bana ait. Şarkıyı hazırladığımda Umur Talu’ya dinlettim. Çok beğendiğini söyledi. Geçtiğimiz günlerde de Berfo Ana’nın ölüm haberini Talu’dan aldım ve çok üzüldüm. Kendisinin ve verdiği örnek mücadelenin unutulmaması noktasında katkı sağlamak beni mutlu ediyor."
 
İŞTE O ŞARKININ SÖZLERİ

Ben songül olsam sen cumartesi
Ben yeter olsam sen cumartesi
Ben cemil olsam sen cumartesi
Varsam berfo ananın yanına
Öpsem alsam asırılık kederini
 
Bir sokağın köşesinden bir çukurun içinden
Bir mezranın kovuğundan bir tarlanın kurağından
Bir kuyunun kuytusundan bir kuytunun hatırasından
Çıksam da yanına varsam
Varsam berfo ananın yanına
Öpsem alsam asırlık kederini