Gündem
28 Eki 2015 16:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:08

Berat Albayrak'tan Cumhuriyet'in o iddiasına sert yanıt!

Cumhuriyet'te yayınlanan 'Kayyumdan da damat çıktı' başlıklı yazı ile ilgili Berat Albayrak'ın avukatı Ahmet Özel basın açıklaması yayınladı.

Cumhuriyet Gazetesi'nde dün yer alan bir haberde AK Parti İstanbul Milletvekili Berat Albayrak’ın Albayrak Şirketler Grubu’nun yöneticisi olduğu iddiası yer alıyordu.

27.10.2015 tarihinde Cumhuriyet'te yayınlanan 'Kayyumdan da damat çıktı' başlıklı yazı ile ilgili Berat Albayrak'ın avukatı Ahmet Özel basın açıklaması yayınladı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Gazetecilik ilkeleri ve hukuk fütursuzca çiğnenmiştir. Yazı içeriğinde gerçekle alakası olmayan iddialar öne sürülerek, müvekkilim kamuoyunun husumetine maruz bırakılmıştır. Bir kısım medya organlarının Müvekkilimin itibarını zedelemek için ortaya attığı bu iddialar Müvekkilim üzerinden son zamanlarda yürütülen kirli algı operasyonuna hizmet etmektedir. Gazeteler aracılığıyla yapılan bu alçak saldırı sistematik olarak devam etmektedir.

Müvekkilimin haber içeriğinde yer alan "Albayraklar Şirketler Grubu" ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Buna karşı ilgili gazete kamuoyunu yanıltmaya matuf bu iddiaları tamamen operasyon amaçlıdır. Yanlızca Müvekkilimin soyadının Albayrak olmasından dolayı böyle bir ilişkilendirme yapılarak Müvekkilim karalanmak istenmiştir.

Söz konusu gerçek dışı yazı ile kamuoyunda Müvekkilime yönelik olumsuz bir algı oluşturmak amaçlanmıştır.
Gerçeklerin tamamen çarputılması sureti ile hazırlanmış yazı toplumun yanlış yönlendirilmesi pahasına kaleme alınmış, yayımlanmış ve sadece Müvekkile değil, aynı zamanda gerçeklere ulaşma hakkına sahip kamuoyuna da zarar vermiştir.

Hal böyleyken sürekli özgürlükten bahseden sözde gazetelerin Müvekkilimin kişilik haklarını ihlal eden gerçek dışı iddilaları nedeniyle yapmış oldukları bu tetikçiliğin hesabı hukuki çerçevede sorulacaktır. Söz konusu gerçek dışı yazı ile ilgili tüm yasal haklarımızı hızlı,eksiksiz ve etkin bir şekilde kullanacağız. Kamuoyuna saygılarımızı sunarız."